INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

Setanta científics recomanen el confinament total de l'Estat a Pedro Sánchez

Els experts auguren un col·lapse sanitari en Espanya cap al 25 de març
Els científics auguren un col·lapse del sistema sanitari | València Diari

 

El coronavirus continua avançant i els experts valoren si les mesures que està adoptant Espanya contra la pandèmia són suficients. Setanta científics de tot l'Estat han publicat un informe sobre la situació actual del virus en el país, dirigit al govern de Pedro Sánchez. Se n'extrau preocupació per unes accions que, a pesar d'anar en la direcció correcta, consideren insuficients

 

Auguren col·lapse sanitari cap al 25 de març

Segons l'informe científic i matemàticament contrastat, les mesures aplicades no evitaran que el sistema sanitari es col·lapse cap al 25 de març.   

 

L'informe recorda que ens trobem en la primera fase de la pandèmia, en la que seria essencial que la població es confinara totalment i que el personal sanitari comptara amb tot el material i equipament necessari per a fer front al virus i preparar-se per a la segona fase, en la que caldria contindre brots focalitzats.

 

Tancar les àrees geogràfiques més afectades

En esta línia, els experts proposen tancar les àrees geogràfiques més afectades pel Covid-19, com Madrid, Catalunya, el País basc, Castella i Lleó, Castella la Manxa, o la Comunitat Valenciana, durant aproximadament vint dies. En canvi, per a la resta de l'Estat, recomanen un confinament parcial, que comporta una aturada del 50% de l'activitat laboral i de la mobilitat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Més notícies de la categoria Actualitat