Fernando Simón preveu un increment de casos després de les «no festes» del 15 d'agost

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries assegura que «tenim un increment de casos, s'observa dia a dia»
Fernando Simón parla per primera volta d'una segona onada | Europa Press

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha previst este dilluns que en els pròxims dies hi haurà un increment «major» de casos de coronavirus en Espanya després del moment «àlgid» de les «no festes» del 15 d'agost.

Simón ho ha afirmat en una roda de premsa en la que ha considerat que l'augment d'infeccions que s'està produint en el nostre país és «suau» a pesar dels més de 16.000 positius que les comunitats han notificat al Ministeri de Sanitat des de divendres passat.


Una xifra que «no és bona». «Ens agradarien xifres molt més baixes; tenim un increment de casos, s'observa dia a dia», ha admés l'epidemiòleg, qui ha explicat que els brots més importants s'estan produint en l'àmbit social, tant en oci nocturn com en festes familiars.

«I desgraciadament hem tingut ara el període àlgid del 15 agost", pel que «és probable» que en els pròxims dies, i a pesar de ll'esforç que ha posat la població, «vegem un increment major».

A pesar d'això, l'objectiu continua sent arribar a setembre, quan es reprendrà l'activitat laboral i educativa, amb el menor número de contagis possible, i creu que encara hi ha marge per a que les mesures consensuades divendres passat per Sanitat i les comunitats —com el tancament de l'oci nocturn o la prohibició de fumar en el carrer a menys de dos metres d'una altra persona— puguen donar els seus fruits.

Ara mateix, ha explicat, hi ha tres classes de comunitats: les que han tingut una evolució poc favorable i que han implementat mesures dràstiques; les que estan en una fase ascendent i que hauran d'adoptar «mesures de control de manera important» i les que ni abans ni ara han estat en una fase d'increment rellevant.

«Estem a temps de conseguir reduir la transmissió del virus», ha subratllat Simón per a advertir que «el problema» de setembre és que s'ajuntarà gent provinent de zones amb diferent situació epidemiològica, amb el que el repte radica a «minimitzar eixe risc potencial d'esta mescla explosiva en este temps».

Si els espanyols han pres les seues vacacions de manera escalonada, això «ajudarà a que el procés siga més suau», però com no es té la seguretat, cal tractar que, quan es produïsquen «eixes mescles perilloses, siguen les menors possibles i es puguen controlar de la millor manera», ha conclòs.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tanca un prostíbul en Cox per un brot" "Tests massius en el territori valencià? La consellera ho aclarix"