Tanquen una discoteca de Xàtiva per celebrar una festa privada

Alguns dels assistents a la festa no portaven mascareta
Es va celebrar una festa | Cedida

L'Ajuntament de Xàtiva, en la comarca de la Costera (València), ha llevat la llicència d'activitat d'una discoteca del polígon industrial de la localitat que va celebrar una festa privada a principis de setembre a pesar de l'obligat tancament de l'oci nocturn i que, pel que pareix, ha incomplit «de manera reiterada» normatives com la de contaminació acústiques des de l'any 2018.

La Junta de Govern Local ha aprovat este dilluns la revocació sobre la base d'un informe jurídic a on s'acredita un «incompliment sistemàtic i reiterat dels requeriments dels tècnics municipals per a corregir determinades deficiències amb vista a les condicions acústiques del local, instal·lacions elèctriques i de seguretat i condicions d'aforament màxim permés», ha explicat l'Ajuntament en un comunicat.

D'una banda, la passada matinada del 6 de setembre, la Policia Local va alçar una acta per la celebració d'una festa privada en la discoteca estant en vigor el decret de tancament de discoteques i pubs dictat pel Ministeri de Sanitat. Els agents van comprovar que alguns dels assistents a la festa no portaven la mascareta.

Dos anys sense complir la normativa

A demés, l'informe jurídic remarca que la discoteca en qüestió «des del primer requeriment, el mes de juliol de 2018, és a dir, uns dos anys després, seguix sense complir amb la normativa de contaminació acústica». Segons el document que motiva la revocació de la llicència d'activitat de la discoteca, «el risc de seguretat, ordre públic, salubritat, entre altres, per al cas en què no es complisquen les condicions exigides és elevat».

A tot això cal afegir «la més que evident i denunciada contaminació acústica que es desprén de la falta de compliment de les exigències relatives a l'aïllament i verificació acústica, recollides en els reiterats requeriments efectuats, sense cap resposta satisfactòria», ha explicat el consistori.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"121 classes confinades en la segona setmana escolar del territori valencià" "Multes per a qui no arreplegue els excrements dels seus gossos en Sumacàrcer"