Toni Cantó no compleix el requisit bàsic per a anar a la llista electoral de Madrid

El PSOE ha impugnat la llista d'Isabel Ayuso, ja que Toni Cantó és 'inescollible'
El PSOE considera a Cantó "inescollible" | Vertele

Índex Amagar

Si la dimissió de Toni Cantó pareixia que anava a ser la seua entrada en l'Assemblea de Madrid, pareix que un requisit legal, obvi però imprescindible ha de posar fi a totes les seues aspiracions polítiques a la Comunitat de Madrid.

Segons ha informat La Sexta, el PSOE ha registrat una denúncia davant la Junta Electoral Provincial en la qual impugna la inclusió de l'exdirigent valencià de Ciudadanos en considerar-ho "inescollible" per empadronar-se fora de termini, la qual cosa evitaria que poguera presentar-se en la llista de les eleccions de la Comunitat de Madrid.

En este escrit, defensen que Contó no compleix "amb els requisits d'elegibilitat" i afirmen que va ocupar el seu lloc com a diputat autonòmic en les Corts Valencianes i resident de la Comunitat Valenciana "fins a, almenys, el 17 de març", data en la qual va dir adeu a esta Cambra.

Toni Cantó ha reconegut haver-se empadronat a Madrid, però per al PSOE, el "tancament censal" per a participar en una llista electoral "té lloc el dia un dels dos mesos anteriors al mes de la convocatòria electoral, sense que puguen ser tinguts en compte els canvis de residència posteriors al tancament censal, ni tan sols amb una certificació censal extemporània o d'urgència".

Per tant, esgrimeixen que "no tindria validesa per a concórrer com a candidat a les eleccions actuals". El PSOE assegura que es tracta d'una infracció la Llei Electoral de la Comunitat de Madrid, ja que Cantó "manca de la condició d'elector, resident, i del veïnatge civil en la Comunitat de Madrid a data 1 de gener de 2021".

Recorregut polític de Toni Cantó

Des de 2008 fins a 2015 va militar en Unió Progrés i Democràcia (UPyD), i ha defensat en diverses ocasions la unitat d'Espanya, la lluita contra els nacionalismes perifèrics, la necessitat de la reforma de la llei electoral i, especialment, la necessitat d'una nova llei d'educació que faça realment partícips als ciutadans de la cultura i l'art.

Des del 5 de març de 2019 fins al 15 de març de 2021 va ser diputat en les Corts Valencianes per Ciutadans. El juliol de 2015 després de perdre el congrés a la direcció d'UPyD la candidatura d'Irene Lozano (Renovadors) en la qual anava de número dos, es va donar de baixa del partit i es va integrar en Ciutadans. Va ser Coordinador Autonòmic de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, tant en les Corts Valencianes com les del Comité Autonòmic fins a la seua dimissió el 15 de març de 2021.

El 24 de març de 2021 es va anunciar que se sumava com a independent a la candidatura del PP a les eleccions a l'Assemblea de Madrid de 2021.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Nou calendari: La vacuna que et toca segons la teua edat i quan podràs vacunar-te" "La situació real de les pensions a Espanya: 3 motius per estar preocupat"