La Universitat de València presenta una sol·licitud de vacuna contra el coronavirus

Esta patent de la vacuna est√† basada en la prote√Įna S del SARS-CoV-2
El registre de la patent es va fer el passat 12 de maig | iStock

 

La Universitat de Val√®ncia ha registrat una sol¬∑licitud de patent d'una candidata per a la vacuna contra la COVID-19, feta per un equip d'investigaci√≥ del Departament de Microbiologia.

 

Es tracta d'una vacuna de la classe de subunitat, √©s a dir, aquelles dissenyades a partir de components de virus o bacteris, i est√† basada en la prote√Įna S del SARS-CoV-2, ha indicat la instituci√≥ acad√®mica en un comunicat.

 

 INVITACI√ď: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del Val√®ncia Diari a on comentem entre tots les not√≠cies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i tamb√© vos entretindreu.  FEU CLIC AC√ć, VOS ENCANTAR√Ä!

 

Un dels membres de l'equip, Jes√ļs Rodr√≠guez, ha explicat: ¬ęper a esta patent, l'immunogen proposat s'obt√© de c√®l¬∑lules d'insecte amb la tecnologia de baculovirus, t√®cnica que tamb√© han triat grans farmac√®utiques per a la seua vacuna de la COVID-19¬Ľ. El grup d'investigaci√≥ tamb√© l'integren Roberto Gozalbo i Javier Buesa.

 

El registre de la patent es va fer el 12 de maig i, segons Rodr√≠guez, ¬ęsuposa una fita per a la lluita contra el SARS-CoV-2¬Ľ. ¬ęEncara que √©s cert que hi ha moltes vacunes en evoluci√≥ per entitats p√ļbliques i privades, quantes m√©s candidates a vacunes hi hagen, majors seran les probabilitats d'obtindre una vacuna eficient en un curt per√≠ode de temps¬Ľ, ha explicat el tamb√© investigador del Ram√≥n y Cajal.

 

La investigaci√≥ planteja, a dem√©s d'obtindre una vacuna, crear sistemes de diagn√≤stic r√†pid basats en la prote√Įna S del SARS-CoV-2 i en els anticossos amb potencial terap√®utic enfront de la COVID-19.

 

S'ha pogut arribar a una vacuna patentable

Actualment l'equip ja ha produ√Įt una primera versi√≥ de la vacuna en el sistema de c√®l¬∑lules d'insecte i baculovirus, i est√† millorant el sistema de producci√≥ i purificaci√≥ per a comen√ßar prompte els experiments amb animals.

 

Pel que fa al finan√ßament, ha presentat projectes a la convocat√≤ria de l'Institut de Salut Carles III i al programa CaixaImpulse, en el que ha passat a la segona fase. El grup tamb√© s'acaba d'integrar en un consorci format per un altre personal investigador de la Universitat de Val√®ncia i l'Institut de Biomedicina del CSIC per a presentar-se a la convocat√≤ria llan√ßada per la CRUE i el Banc Santander.

 

Una caracter√≠stica d'esta evoluci√≥ √©s que l'investigador principal ¬ęno va esperar a obtindre fons d'investigaci√≥ per a seguir amb la vacuna¬Ľ. ¬ęVista la necessitat d'una vacuna enfront del SARS-CoV-2, Jes√ļs Rodr√≠guez va dedicar fons d'investigaci√≥ obtinguts de fonts de finan√ßament compatibles per a costejar els experiments necessaris¬Ľ, ha indicat.

 

Per este motiu s'ha pogut arribar tan r√†pidament a una vacuna patentable. No obstant aix√≤, remarca Rodr√≠guez: ¬ęencara queden molts experiments per fer per a provar la seua efic√†cia i seguretat en animals abans de poder passar a estudis en humans¬Ľ.

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram