València constata en febrer una baixada de restes de Covid-19 en aigües residuals

Tampoc s'ha detectat rastre de soca britànica
València constata en febrer una baixada de restes de Covid-19 en aigües residuals | Salut

Les mostres d'aigües residuals de València analitzades en els primers dies de febrer han constatat «una tendència consolidada a la baixa» de restes del Covid-19 en comparar-les amb les estudiades en mesos anteriors. Tot i esta «tendència descendent» la presència del virus en estes aigües es manté «encara en nivells alts» i no s'ha tornat a la situació prèvia de primers del passat mes de desembre.

D'altra banda, estes anàlisis, duts a terme a través de la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament de València, no han detectat restes de la soca britànica del Covid-19 en les aigües residuals de la ciutat. Ho ha indicat la titular d'esta delegació municipal, Elisa Valía, en la roda de premsa que ha oferit per a presentar els resultats dels estudis d'aigües residuals per a detectar la presència de Covid-19.

L'edil, que ha assenyalat que este descens s'observa en general en la ciutat, ha precisat que els barris a on es registra ara una «concentració major a la mitjana de la ciutat» quant a presència de restes del virus són Malilla, Jesús, Patraix i la zona que comprén l'avinguda de Serradora fins al Mestalla, seguits de Benimàmet i Trànsits. Per davall de la mitjana es troben El Saler i El Palmar.

Valía ha comentat que des de l'informe emés el passat 25 de gener fins a l'actualitat s'observa «setmana a setmana una tendència constant a la baixa» de presència del coronavirus en les aigües residuals de la capital valenciana. «En  gener va haver un salt important que s'ha mantingut en tots el mes i ara veiem un descens en la concentració en tota la ciutat, en el seu conjunt», ha apuntat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Estan les millors mascaretes quirúrgiques en Espanya?" "ÚLTIMA HORA: El territori valencià mantindrà les restriccions fins a l'1 de març"