València posa mascaretes a les escultures per a conscienciar a la gent del seu ús

És una iniciativa de l'ajuntament de la ciutat per a que la ciutadania use les mascaretes
Unes 30 escultures s'han alçat amb mascaretes | Ajuntament de València

València ha posat mascaretes a una trentena d'escultures en zones emblemàtiques de la ciutat, com la plaça de la Verge o la del Patriarca, amb la finalitat de conscienciar a la ciutadania en l'ús d'este element de protecció individual enfront del coronavirus, tant en l'àmbit públic com privat.

El regidor de Protecció Ciutadana de València, Aarón Cano, ha explicat que l'acció respon a «un toc d'atenció a la sensibilització de tota la ciutadania valenciana, no només de la ciutat sinó de tot l'entorn metropolità» en l'ús de la mascareta, que ha impulsat la seua Regidoria en col·laboració amb la de Cultura.

Segons ha informat, des de juliol fins a mitat d'este mes de setembre la Policia Local ha imposat més de 6.000 denúncies per no portar mascareta, l'import que ascendix a 100 euros. «L'ús de la mascareta, la distància i la rentada de mans són els elements fonamentals per a combatre ara mateix el coronavirus. La mascareta és la barrera física fonamental», ha afegit.

Usar-la tant en espais públics com privats

L'edil ha incidit en què es tracta de conscienciar a la població a usar la mascareta, tant en l'àmbit públic com en el privat, ja que consideren que és en este últim espai a on creuen «que el virus està propagant-se amb major intensitat».

Com a exemple de la iniciativa, en la cèntrica plaça de la Verge han començat el dia este dimarts amb mascareta la gran escultura de l'home que presidix l'emblemàtica font que representa el riu Túria, que travessa la ciutat, i les de les huit dones pentinades de fallera, de grandària més xicoteta i que simbolitzen els seus afluents.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: El coronavirus arriba a 186 municipis valencians en els últimes tres dies" "Gandia celebra el tradicional sopar de Fira i Festes en un lloc emblemàtic"