Ximo Puig: «La Cavalcada de Reis de València no hauria d'haver-se celebrat»

El president ha afirmat que les institucions han de «donar exemple» en la lluita contra la pandèmia
La Cavalcada va concentrar a moltes persones | Twitter

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que les institucions han de «donar exemple» en la lluita contra la pandèmia en referir-se a la polèmica suscitada per la cavalcada de Reis organitzada per l'Ajuntament de València el passat dia 5 de gener.

La cavalcada de Reis de València, que va registrar una concentració ciutadana en la plaça de l'Ajuntament en moments de restriccions de mobilitat per la pandèmia, ha provocat un enfrontament entre els grups del govern local i autonòmic (Compromís i PSPV-PSOE), mentres que l'oposició ha demanat la dimissió del regidor de festes, Carlos Galiana, i ha exigit responsabilitats a l'alcalde i a la Conselleria de Sanitat.

«En el territori valencià estaven absolutament desaconsellades totes les cavalcades i en la immensa majoria dels municipis no es van produir», ha dit Ximo Puig, que ha afegit que la cavalcada de la ciutat de València, «vist el resultat», no s'hauria d'haver organitzat.

Ha destacat també que «no podem estar en este permanent espai de discussió i confrontació estèril. Les administracions hem de col·laborar en una causa comuna i els ciutadans també, des de la corresponsabilitat de tots. És evident que cal ser més prudents que mai, i per això hem pres resolucions que són molt dures, que tenen conseqüències per a l'economia i que tenen conseqüències per als ciutadans. I les institucions hem de donar exemple en tot moment».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Godella desinfecta les escoles per a la tornada a l'activitat educativa" "Balanç trist en Washington: Quatre víctimes, ferits i més de 50 detinguts"