Xirivella oferix un plànol interactiu amb rutes per a descobrir la seua horta

Entre les opcions hi ha camins rurals i camins de bici
L'horta de Xirivella | Ajuntament de Xirivella

 

Des de què es va permetre eixir a fer deport i individual després de moltes setmanes de confinament a causa del confinament decretat per l'estat d'alarma a conseqüència de la crisi del coronavirus, són moltes les persones que esta aprofitant per a retrobar-se amb el seu municipi.

 

Este el cas de la població de la localitat de Xirivella, en la comarca de l'Horta (València). Per aixó, l'ajuntament d'este municipi ha volgut compartir amb els seus habitants diferents itineraris per a que la gent descobrisca la seua horta.

 

A través d'este plànol interactiu els habitants tenen diferents rutes que circulen per camins rurals i carrils bici, per a que cada un es faça la ruta segons les seues ganes i les seues possibilitats. Hi ha molt per vore i del que disfrutar i ho pots fer tant en bici i recórrer tot el terme o bé pegar-te alguna passejada i, a poc a poc, conéixer tots els racons.

 

Les rutes discorren pel que s’ha anomenat des de fa molt l’Horta de Baix i l’Horta de Dalt, les dos zones en què s’ha organitzat històricament l'horta de Xirivella, al sud de la població, i regades cada una d’elles per un sistema independent: la séquia de Xirivella (un ramal principal de la séquia de Mislata que rega l’Horta de Baix) i les de Faitanar – Benàger, que fan el seu treball en l’Horta de Dalt. D’esta manera, pots vore un sistema de séquies molt interessant repartit per tota l'horta, i entendre a un colp d’ull la seua riquesa i importància.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!