25.7 C
València
Diumenge, 11 maig, 2025

Ja no fan falta els humans per obrir un supermercat. Ghop obri el primer supermercat intel·ligent d’Espanya

Sense empleats, el sistema es controla a través d’una aplicació mòbil i està obert durant les 24 hores del dia. ‘Hem aconseguit un gran impacte‘, valoren els seus creadors.

- Advertisement -Telegram València Diari

Ghop arriba per a revolucionar la manera en la qual comprem: un supermercat intel·ligent, sense personal, obert les 24 hores del dia i que arriba com a fruit d’una start-up espanyola. Ha obert les portes este passat 15 de juliol a Madrid. La pandèmia ha cambiat la forma en què comprem i estes noves costums s’estan extendint a les tendes físiques.

Ghop, el supermercat intel·ligent d’Espanya

Amazon, la pandèmia… esta fórmula sense empleats humans estan canviant els nostres costums. Pots entrar en qualsevol moment del dia, qualsevol dia de la setmana i només necessites el teu telèfon per a obrir la porta i pagar, gràcies al fet que les caixes porten incorporat un mecanisme de reconeixement d’objectes. Este és just el plantejament que descobrim amb Ghop, on només hi ha un empleat treballant de manera remota per a assegurar-se que els sistemes funcionen correctament.

Sense humans

Amb una superfície de 15 metres quadrats, els clients poden trobar tota mena d’articles. Gràcies a un sistema de càmeres de reconeixement es poden detectar els objectes que comprem i, quan acabem, simplement hem de pagar amb el mòbil per a poder marxar-nos. Literalment. Perquè fins que no paguem, les portes no s’obriran. L’objectiu de Ghop consisteix a “optimitzar” l’anomenat “principal canal de compra dels usuaris”, en referència a les botigues físiques i supermercats.

Tres joves emprenedors són els amos de la idea

Lli Monteaguado, cofundador i CEO de la companyia, ha estat l’encarregat de comptar a Business Insider el plantejament d’esta iniciativa: “En 2019 estàvem en la universitat, els tres socis som enginyers industrials de la Universitat Politècnica de Madrid i volíem emprendre. En 2020 realitzem el Citizen Bootcamp de la Deusto Business School, un programa d’emprenedoria, i el meu soci Víctor de l’Haro ja tenia llavors el runrún de les botigues sense personal que havia vist en altres països. Ens interessava la idea, així que ens vam posar a investigar i fins al desembre passat que ens constituïm com a empresa”.

El disseny de Ghop està estudiat des dels seus fonaments: “Apostem per una construcció modular com els contendedors marítims, una estructura sòlida i molt vàlida que a més ajuda a l’economia circular”. D’altra banda, com assenyalen en la seua pàgina web, és la nova botiga “de la qual tothom parla”, i és que el projecte ha suscitat no poca atenció: “Al final amb este llançament hem aconseguit un gran impacte, hi ha molta gent que està darrere d’això, hi ha gent que està expectant per veure com funcionarà. Creiem que té un gran futur“.

Un projecte premiat

A més, han apostat per un negoci sostenible i tenen una ronda de finançament previst per al futur. El negoci es va posar en peus gràcies a dos premis a projectes emprenedors: un de la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) i un altre de la Universitat Politècnica de Madrid; mentre que han passat a formar part del Business Factory Food, un accelerador de projectes emprenedors.

Últimes notícies

Màxim Huerta, primer firmant del manifest del Fòrum Jaume I per a commemorar els 750 anys de la seua mort

El Fòrum promourà la participació social i cultural a la Comunitat Valenciana amb actes i activitats fins a 2026

Un SAMU salva d’un ennuegament un bebé de 13 dies a Silla

Un familiar practica al menut una reanimació cardiopulmonar fins a l’arribada de l’equip mèdic

El trasllat de la Mare de Déu reunix milers de fidels a València

La imatge de la Mare de Déu ha sigut portada en 22 minuts des de la basílica fins a la catedral entre versos i elogis

Experts en meteorologia insten a millorar la planificació urbanística, la prevenció i l’alerta primerenca

Núñez sobre el dia de la DANA: “La responsabilitat de gestionar l’emergència, en este cas, és de la Generalitat”

Una escriptora valenciana relata la clandestinitat: ‘Un abortament: 8.000 pessetes’

Les tècniques rudimentàries d’interrupció de l’embaràs en la València del franquisme, per a les dones que no podien viatjar a l’estranger

La telefonia i les entitats financeres deslliguen la indignació ciutadana en les reclamacions a Consum

Els transports ocupen el tercer lloc de les queixes en la Memòria de Consum 2024 de la Generalitat

Alerta taronja a l’interior de València per tempestes amb pedra i groga a la resta de la Comunitat

La previsió d’Aemet anuncia tempestes i ruixats forts de vesprada a la Comunitat Valenciana

Apagons y apagades

Leo Giménez és lingüista i en la columna d'esta setmana parla sobre si la forma correcta és apagó o apagada