La nova Thermomix que sap fer paella

El robot de cuina du el nom de 'Mimcook'
El seu preu ascendix a 3.800 euros | Instagram

 

El xef Sergi Escolà, del restaurant Casinet del Vendrell, ha creat un aparell que permet als restaurants controlar els temps i la intensitat de la flama del paeller per a què la cocció de l'arròs siga sempre al punt. D'esta manera, i amb l'ajuda de l'empresa especialitzada en projectes d'enginyeria, es va crear 'Mimcook', una variant de la Thermomix amb una llista de receptes programables per a què els cuiners puguen elaborar un plat sempre de forma idèntica. 

 

Segons el diari 'Ara', en el cas de la paella, este robot de cuina inclou una pantalla per a què els xefs sàpiguen el moment exacte en el què fer el següent pas de la recepta. Mentres que la tecnologia avança en els forns i altres electrodomèstics de la cuina, «els cremadors de paelles no han evolucionat des de fa anys», afirma Enric Cuadrada, director de projectes de 'Mimcook'. 

 

 

L'objectiu d'este nou robot de cuina és donar tranquil·litat al xef i rebaixar la pressió d'estar pendent dels fogons. Ara, després d'un any i mig de prova en el Casinet i dos restaurants més, el producte està patentat i ja té una versió comercial. De fet, el seu primer client va ser el xef valencià amb tres estrelles 'Michelin' Quique Dacosta, que l'utilitza en el seu restaurant 'Arros QD', en Londres.

 

El preu del Mimcook és de 3.800 €, però Cuadrada assegura que la inversió es recupera ràpidament si s'utilitza en un restaurant a on es cuina molt d'arròs. A demés, s'han començat a interessar pel producte altres classes de negoci, com els 'food trucks' o les empreses hoteleres, i tenen pensat obrir el mercat cap a l'estranger.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!