Proposen reduir la contaminació amb la prohibició d'estufes de gas en terrasses

En una ciutat de França ja s'ha aplicat esta norma
Calefactor | Pixabay

L'any 2020 ha començat amb l'entrada en vigor d'una nova mesura: la prohibició de les estufes de gas en les terrasses de bars i restaurants. L'objectiu d'esta mesura no és altre que reduir la contaminació. Rennes, en el nord-est de França, ha sigut la primera ciutat en aplicar-la i, encara que podria haver generat molta polèmica, ha resultat ser tot un èxit.

La decisió ha rebut un ampli suport, fins i tot del sector de la restauració. «Els professionals podran estalviar-se el preu de l'electricitat. No podem ficar un aparell de 2.000 watts per a escalfar el carrer» ha assegurat el president del sindicat de restauració de Rennes, François de Pena.

Limitar el consum d'energia en bars i cafeteries

Andreu Escrivà, ecòleg i educador ambiental explica que prohibint l'ús d'estufes en les terrasses també «es combat el tabaquisme», ja que no té sentit vore l'interior de bars i cafeteries buits perquè la gent està en la terrassa amb l'estufa. Tot això causat, en bona part, pels fumadors que, com tenen prohibit fumar en l'interior dels locals, ho fan fora i porten als amics al carrer.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Cau el 2n premi de la Loteria en Crevillent" "L'ONCE repartix premis en diferents municipis del territori valencià"