L'AEMPS advertix d'irregularitats en un lot d'Enalapril que ha de ser retirat

El lot afectat és l'M-1, amb data de caducitat del 31 de juliol de 2020 i de 20 mil·ligrams
Leer en español
S'utilitza per a malalties d'hipertensió o cardíaques | valència Diari

 

L'AEMPS (Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris), organisme dependent del Ministeri de Sanitat, ha advertit sobre una anomalia en la fabricació d'un medicament destinat a tractar la hipertensió i algunes malalties cardíaques. Es tracta de l'Enalapril de 20 mil·ligrams, fabricat pels laboratoris Mabo i que es ven en caixes de 28 comprimits.

 

El defecte

L'anomalia es resumix en un error en les especificacions del contingut i de les seues impureses. El lot afectat és l'M-1, amb data de caducitat del 31 de juliol del 2020. D'eixa manera, l'AEMPS ha sol·licitat, a través del sistema d'alerta, la «retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes del lot M-1 i la devolució al laboratori pels canals habituals». S'ha informat a les autoritats autonòmiques competents per a dur a terme la retirada del lot afectat tan prompte com es puga.

 

 

Imatge de la caixa del medicament afectat | Enalapril de Mabo

 

Sanitat alerta sobre un medicament que ja ha provocat set morts en Espanya

A més, l'Agència Espanyola de Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) ha fet una alerta sobre el metotrexat, per la mort de set pacients. L'organisme dependent del ministeri de Sanitat ha elaborat una nota informativa per a explicar que s'han adoptat noves mesures en el medicament, després que es detectaren 55 reaccions adverses en els últims anys i, fins i tot, la mort de 7 pacients per la seua administració errònia.

 

El metotrexat és un medicament que evita la proliferació de cèl·lules i que s'utilitza contra la psoriasi i l'artritis, igual com per alguna classe de càncer, com el de mama, d'úter, de pulmó o la leucèmia. En el comunicat, l'AEMPS explica que s'han donat centenars de casos en què el medicament ha sigut administrat diàriament i, no setmanalment, tal com indica la dosi recomanada, fet que ha provocat conseqüències greus en els pacients.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris