21.3 C
València
Dimarts, 13 maig, 2025

‘Operació Deluxe’: presumpta trama d’espionatge en ‘Sálvame’

El temps no bufa a favor de Telecinco. Als problemes d’audiència de la cadena, que en els últims mesos ha sigut superada amb claredat per Antena 3, la seua principal competidora, se li uneix ara una presumpta trama d’espionatge il·legal que afecta directament moltes de les cares conegudes de la cadena, especialment del programa del cor ‘Sálvame’, espai que fins al moment havia sigut l’estrella de la premsa rosa en el grup.

Dir que la salut del programa és delicada és quedar-se curt. I l’últim que li faltava és que isquera a la llum pública una trama anomenada ‘Operació Deluxe’, en referència a l’espai de cap de setmana de la cadena, i que implica l’ús fraudulent de fonts policials per a aconseguir informació privada de determinats famosos que després es difonia en els diferents programes de la cadena.

- Advertisement -Telegram València Diari

Fa uns dies, ‘La Otra Crónica (LOC)’ publicava informació exclusiva d’una trama que s’està investigant des de fa quatre anys i de la qual existia un rumor cada vegada més creixent. El mitjà digital ha tingut accés al sumari d’una de les causes que investiga la revelació de dades privades per part d’un policia amic de Gustavo González. El paparazzi, un dels col·laboradors en ‘Sálvame’ i en el ‘Deluxe’, és un dels principals investigats d’aquest espionatge il·legal que afectaria més de 140 famosos.

Segons informa el portal de crònica social que ha tingut accés a l’acte judicial, Gustavo González seria el pilar en el qual se sustentaria la xarxa d’espionatge, encara que amb el temps la investigació s’hauria ampliat a altres persones, entre ells el fins ara director de ‘Sálvame’, David Valldeperas, i altres set noms que formen part de l’equip del programa i que ara com ara no han sigut revelats.

Famosos investigats

El torero Julio Aparicio. La cantant Isabel Pantoja. Belén Esteban. José Ortega Cano, el seu fill José Fernando i el seu nebot Óscar Romero. El periodista Gema Serrano.  Kiko Matamoros.  Di Stéfano. Alex Casademunt. Kiko Rivera. El cantant Omar Montes. Aida Nízar. Yvonne Reyes. El mestre Joao. Aquests són alguns dels 140 famosos espiats segons el sumari de la trama ‘Deluxe’, ara coneguda com a ‘Operació Lluna’. Celebritats sobre les quals presumptament el paparazzi Gustavo González i la direcció del programa ‘Sálvame Diario’ sol·licitaven informació reservada al policia Ángel Jesús Fernández Hita per a generar contingut televisiu.

Aquests noms formen part de la llista de perjudicats que està convocant la Policia i el jutge durant el procés d’instrucció d’aquesta operació policial, que continua obert, per a informals de la seua condició de víctimes en aquesta trama d’espionatge que ha suposat un terratrémol a la ‘Fábrica de la Tele’ podria haver influït en l’acomiadament dels directors de ‘Sálvame’, David Valldeperas i Alberto Díaz, a part dels mals resultats d’audiència.

Gustavo González, el policia de la seua confiança, David Valldeperas, set persones més de l’equip de ‘Sálvame’ i la seua productora com a persona jurídica (de la qual són consellers delegats Adrián Madrid i Óscar Cornejo) figuren en aquest informe policial com investigades per delicte de descobriment i revelació de secrets.

Segons el sumari, al qual LOC ha tingut accés en exclusiva, la Policia va trobar informació molt sensible de diverses personalitats a través d’una operació que va concloure amb detencions i registres domiciliaris que incloïen la casa de Gustavo González, de qui es tenien indicis per converses telefòniques que guardava documents reservats que li facilitava el policia a petició seua i la direcció del programa. També van trobar indicis que hi havia documentació reservada en els calaixos de la redacció de ‘Sálvame’.

En les nombroses converses de WhatsApp confiscades, van trobar informació policial (antecedents, denúncies, fitxes de DNI i matrícules de vehicles) aconseguida per part del policia, ja suspés de sou i de feina, que tenia accés a registres oficials.

Modus operandi

El modus operandi era el següent segons fonts consultades per LOC: “Quan volien informació d’una persona, sobretot quan estava d’actualitat per algun motiu, contactaven amb el policia i li demanaven que els mirara tot el que poguera haver-hi en les bases de dades policials, com a denúncies, detencions amb la seua ressenya, dades d’identitat i domicilis…”. És més, d’alguns personatges van trobar “informes mèdics“, sostenen aquestes fonts, però en aquest cas no obtinguts a través del policia. “Vídeos sexuals de famosos, delictes de lesions i informació relativa a menors” també estaven en el seu poder.

Després de la publicació del sumari, ‘La Fábrica de la tele’ va emetre un comunicat aquest  dissabte que negava la informació i deia, entre altres coses: “Cap director o redactor ha tingut cap relació amb l’agent de policia”. Una afirmació insòlita per als coneixedors del policia. Ángel Hita, que així cridaven a l’agent, “anava sovint per Fuencarral, fins i tot alguna vegada amb la seua dona, i era saludat per moltes persones a les quals havia fet favors. Era un fix en el restaurant La Muralla, pròxim a Telecinco”. 


La investigació no contempla de moment evidències d’extorsió a famosos amb aquestes  informacions obtingudes a través del policia, si bé altres fonts consultades per aquest periòdic apunten el contrari. Que “advertien” als protagonistes de l’emissió d’una certa informació i després “se silenciava a canvi d’entrevistes o exclusives de tota mena“. Tampoc hi ha evidències que Ángel Hita percebera una remuneració econòmica per facilitar presumptament dades reservades. “Ho feia per amistat. En part s’investigava a gent per a evitar que acudiren al programa personatges amb antecedents”, diuen en el seu defensa entorn dels acusats.

Últimes notícies

Catalá rebutja expandir l’horari dels pubs per coherència amb la qualitat de vida a València

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha rebutjat l'expansió dels horaris d'obertura dels pubs, argumentant la necessitat de preservar la qualitat de vida i reduir la contaminació acústica a la ciutat.

Cessament de Sonia Díaz com a directora de l’Agència Tributària Valenciana després de sis anys d’importants avanços

Sonia Díaz ha cessat a petició pròpia com a directora de l'Agència Tributària Valenciana després de quasi sis anys en el càrrec, deixant un llegat d'importants modernitzacions en els serveis tributaris de la Generalitat.

Bernabé exigix a Catalá més diligència en la reassignació de fons europeus

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, urgix a l'alcaldessa de València, María José Catalá, al fet que gestione de manera efectiva els fons de la Unió Europea per a la reconstrucció.

Bernabé exigix major esforç a Catalá per a gestionar els fons europeus

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, sol·licita a l'alcaldessa de València, María José Catalá, que treballe amb major diligència i pressione al *president de la Generalitat, Carlos Mazón, per a reassignar els fons de la Unió Europea abans de la data límit.

Concentració de sindicats per un conveni just a l’Hospital de Salut Mental de Bétera

Els sindicats CCOO, UGT i CSIF s'han concentrat per demanar un conveni just per al personal de l'Hospital de Salut Mental de Bétera, rebutjant la manca de condicions laborals dignes i denunciant els incompliments de la Diputació.

Netanyahu reafirma la determinació d’Israel d’actuar amb força a Gaza, malgrat possibles treves

El primer ministre israelià assegura que l'Exèrcit intensificarà les operacions a la Franja de Gaza per eliminar Hamàs, sense considerar detenir la guerra per a alcances de foc temporals.

La CHE alerta sobre possibles crescudes sobtades en barrancs del nord-oest de Castelló

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre adverteix sobre el risc de crescudes sobtades en els barrancs i les lleres menors de Castelló a causa de les pluges intenses previstes.

Propostes per a Millorar les Infraestructures Valencianes Després de la Dana

El CEV presenta a la Generalitat un informe que proposa solucions per a millorar les infraestructures i prevenir futures riuades en la comunitat.