500 locals d'oci nocturn i discoteques obriran este cap de setmana en el territori valencià

1.500 esperen recuperar el seu lloc de treball
Obrin este cap de setmana | Cedida

Uns 400 pubs i al voltant de 100 discoteques de tot el territori valencià obriran de nou al públic durant este cap de setmana després del tancament obligat per les restriccions anticovid, i podrien arribar a 750 per a les festes nadalenques, és a dir, el 50% del total.

Són dades facilitades a EFE per l'Acampada de l'Oci Nocturn del territori valencià, un col·lectiu integrat per 25 associacions d'Alacant, València i Castelló, i abrigallada per altres 31 d'àmbit nacional, que va prendre este nom perquè va anunciar una acampada indefinida a les portes de la Generalitat en senyal de protesta per les restriccions al sector, que finalment no es va arribar a produir.

La Generalitat, a través de les Conselleries de Justícia i Sanitat, va dictar este dimecres una resolució que permet als establiments obrir en horari diürn per a transformar-se en cafeteries o establiments de menjars (en els casos en els que sanitàriament siga possible) i convertir les pistes de ball en espais per a alternar asseguts.

1.000 persones recuperaran el seu lloc de treball

Les empreses del sector esperen recuperar al voltant de 1.500 empleats afectats per ERE, una mínima part de les 20.000 ocupacions que generava el sector abans de la crisi. «Les discoteques podran recuperar fins a un 30% de la seua plantilla i els locals més xicotets, com els pubs, ens un 50 i 60%. En total, esperem que 1.500 recuperen els seus llocs de treball i isquen dels ERTE», assenyala a EFE Lalo Díez, portaveu d'esta associació.

En el territori valencià, sempre segons les dades facilitades per Acampada de l'Oci Nocturn, hi havia abans de la pandèmia uns 2.000 locals d'oci i espectacles; no obstant això, ja han tancat uns 500 locals i per a final d'any les estimacions indiquen que d'altres podrien cessar la seua activitat de manera definitiva.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: L'alarmant xifra de contagis en Espanya" "ÚLTIMA HORA: Els 62 brots valencians"