Araceli, de 96 anys, la primera persona vacunada contra el coronavirus en Espanya

Ho ha fet en un centre de majors de Guadalajara
Araceli, de 96 anys, primera persona vacunada en Espanya | Europa Press

Araceli, una dona de 96 anys, resident en el centre de majors Los Olmos de Guadalajara, ha rebut a les 9.00 hores la primera dosi de la vacuna en Espanya.

Minuts després ha sigut vacunada Mónica, una auxiliar d'infermeria de 40 anys que treballa en la mateixa residència. Amb estes dos injeccions s'inicia este diumenge en Espanya l'esperada estratègia de vacunació contra el coronavirus que se seguirà en totes les comunitats autònomes.

Després de rebre les seues primeres dosis tant Araceli com Mónica han animat a la població a vacunar-se. «A vore si tots ens portem bé i conseguim que el virus se'n vaja», ha dit la nonagenària, després d'assegurar que no ha sentit cap picor ni molèsties quan li han subministrat la vacuna.

Mónica s'ha mostrat orgullosa que s'haja iniciat en Espanya la vacunació i ha lamentat que hi haja hagut molts ancians, alguns en esta residència pública, que no han arribat a temps.

Dotze setmanes

Està previst que en dotze setmanes la immunització arribe a 2.295.638 persones a través de més 4,5 milions de dosis de la vacuna de Pfizer i que es conseguisca vacunar a tota la població durant alguns mesos.

Els primers a rebre l'anhelada injecció en Espanya seran els residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones majors i amb discapacitat; els sanitaris de primera línia; un altre personal sanitari i sociosanitari i grans dependents no institucionalitzats.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les 7 residències valencianes que rebran hui la vacuna contra el coronavirus" "Guàrdia Civil i Policia Nacional escortaran les vacunes fins a les residències"