Un brot en una residència de València deixa 63 usuaris i 10 treballadors afectats

La residència estava a punt de començar la vacunació
Hi ha 73 casos confirmats | Pixabay

Un brot en una residència del barri valencià de Benicalap, davall la gestió d'Orpea, ha deixat a 63 residents dels seus 84 usuaris afectats i a 10 treballadors, encara que tots ells són asimptomàtics, sense haver tingut símptomes, segons han informat a Europa Press fonts del centre.

El brot s'ha detectat el passat 1 de gener i el seu origen pot deure's a un dels treballadors. La residència ha quedat sectoritzada per a separar als casos positius dels que no ho són, els ancians amb coronavirus estan aïllats a les seues habitacions i monitorats constantment per un equip mèdic. A demés, s'està sotmetent a residents i personal a proves PCR per a vore l'evolució del brot, han indicat les mateixes fonts.

Es tracta d'un centre que ni en la primera ni en la segona ona de la pandèmia havia registrat casos positius en la instal·lació, pel que els seus usuaris i treballadors estaven a punt d'iniciar el procés de vacunació contra el coronavirus quan s'ha detectat el brot.

En tindre constància del contagi del treballador, es va començar a fer un garbellat amb PCR als companys que treballaven amb esta persona i als residents dels eue s'ocupaven, s'han anat ampliant les proves i, a data de dimecres, el centre presenta eixos 73 casos positius.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ribó crida als ciutadans de València a «confinar-se al màxim»" "73 municipis valencians tenen una incidència acumulada de més de 1.000 casos"