El calendari de vacunació contra el coronavirus per a xiquets

La vacuna contra el coronavirus de Pfizer estarà pròximament disponible per als xiquets


La vacuna contra el coronavirus per als xiquets podria ser pròxima segons les informacions publicades pel fundador i president de BioNTech, Ugur Sahin.


El laboratori alemany ha desenvolupat conjuntament amb la farmacèutica Pfizer l'antídot en el qual se sustenta l'estratègia de vacunació contra el COVID-19 de la Unió Europea, sobre tots per al col·lectiu més vulnerable: el dels majors. Ara centren una part de les seues investigacions en la població més xicoteta segons avança el setmanari 'Der Spiegel'.


Dins d'unes poques setmanes es podrà administrar la vacuna de Pfizer als menors a partir de 12 anys. "Les proves fins ara sobre tolerabilitat i eficàcia són encoratjadores", va agregar Sahin, qui va defensar que la disponibilitat de la vacuna contra el COVID-19 per a xiquets ha sigut una prioritat per al laboratori, que espera poder sol·licitar una autorització per a administrar-la a tots els de més de 6 mesos des del setembre vinent.


Als Estats Units, de fet, ja s'ha demanat autorització condicional a la base dels resultats obtinguts entre mostres de menors d'entre 12 i 15 anys i va afegir que "a Europa estem en les últimes fases abans de la sol·licitud".


La sol·licitud a l'EMA està prevista per a dimecres que ve per a la vacuna destinada als menors de més de 12 anys. El laboratori estima que des de principis de juny podria administrar-se a este col·lectiu a Europa si aconsegueix esta autorització.


Els menors de menys de 12 anys hauran d'esperar una mica més. Segons explica Sahin a 'Spiegel' s'està realitzant un segon estudi clínic "que ja està molt avançat".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Baixen els morts per coronavirus en la Comunitat Valenciana" "Mor un valencià pocs dies després de vacunar-se amb AstraZeneca"