Primer cap de setmana sense toc de queda i la nit valenciana a rebentar

Este primer cap de setmana sense toc de queda, les zones de Honduras i plaça del Cedro recuperen l'ambient festiu omplint de gom a gom els seus locals

Després de set mesos i mig consecutius de restriccions a la mobilitat nocturna, i l'obertura de l'oci nocturn, tot i que encara amb moltes limitacions, la Comunitat Valenciana viu el primer cap de setmana sense toc de queda.

Ple de gom a gom

Hi havia molta gana d'eixir a les terrasses amb amics, familiars sense restriccions, podent estar en les terrasses fins les dos de la matinada, l'exemple més clar el que passa anit en algunes zones de València com per exemple a la plaça Honduras on centenars de joves visqueren al màxim la nit.

Hi havia ganes d'eixir 

Tots coincideixen que «hi havia ganes» d'eixir, però hi ha diversitat d'opinions sobre les restriccions a l'oci nocturn, que els obliga a tancar a les dos del matí.

Desescalada gradual a la Comunitat Valenciana

El territori valencià manté una desescalada gradual, amb mesures que restringeixen les reunions socials i l'activitat de la restauració i de l'oci nocturn. Precisament estos sectors van demanar la suspensió cautelar de les restriccions, que limiten la seua activitat fins a les 2 de la matinada. Una demanda que, finalment, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha rebutjat.

Així, les discoteques i pubs podran obrir fins a les dos de la matinada, i l'aforament màxim permés serà el mateix que en la restauració: 50% en l'interior dels locals i 100% en les terrasses.

La Generalitat reforça el dispositiu de seguretat per evitar aglomeracions

El repunt de casos de contagis en les últimes setmanes, especialment en edats més joves i que encara no s'han vacunat, ha sigut definitori per establir protocols de contenció durant el cap de setmana.

Tot i que pubs i les discoteques hauran de tancar a les dos, la festa podria continuar als carrers, malgrat que les aglomeracions on no es garantisquen les mesures de seguretat no estan permeses. Per este motiu, la Generalitat reforçarà el dispositiu de seguretat per a fer complir les mesures anti-Covid. Els agents centraran els esforços a vigilar que els locals d'oci nocturn tanquen a l'hora que els correspon, i a evitar les concentracions de joves al carrer després d'esta hora.

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: 182 nous casos de coronavirus i tres morts" "CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: una jornada més sense cap mort"