Un epidemiòleg xinés apunta que l'origen del covid-19 podria ser els Estats Units

Un estudi va indicar que la malaltia podria haver estat circulant pels Estats Units ja el desembre de 2019, van reportar el dijous mitjans estatals xinesos

Un epidemiòleg xinés d'alt nivell ha apuntat que els Estats Units hauria de ser la prioritat en la pròxima fase d'investigacions sobre l'origen del COVID-19, després que un estudi va indicar que la malaltia podria haver estat circulant allí ja el desembre de 2019, van reportar el dijous mitjans estatals xinesos.


L'estudi, publicat esta setmana pels Instituts Nacionals de Salut (NIH) dels Estats Units, va mostrar que almenys set persones en cinc estats del país estaven infectades amb SARS-CoV-2 setmanes abans que la nació informara els seus primers casos oficials.


Un estudi conjunt entre la Xina i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) publicat al març va dir que el COVID-19 probablement es va originar en el comerç de vida silvestre del país, i que el virus va passar als humans de les ratapinyades a través d'una espècie intermediària.


No obstant això, Pequín ha promogut la teoria que COVID-19 va ingressar a la Xina des de l'estranger a través d'aliments congelats contaminats.

Diversos polítics estrangers també estan demanant més investigacions sobre la possibilitat que s'haja filtrat d'un laboratori.


Zeng Guang, epidemiòleg cap del Centre Xinés per al Control i la Prevenció de Malalties, va dir al tabloide estatal Global Times que l'atenció hauria de desplaçar-se als Estats Units, que va tardar a fer proves a les persones en les primeres etapes del brot, i també alberga molts laboratoris biològics.


“Tots els assumptes relacionats amb les armes biològiques que té el país han d'estar subjectes a escrutini”, va sostindre.


L'origen de la pandèmia s'ha convertit en una font de tensió política entre Pequín i Washington, amb gran part de l'enfocament en l'Institut de Virologia de Wuhan (WIV), situat a la ciutat del mateix nom i on es va identificar per primera vegada el brot a fins de 2019.


La Xina ha sigut criticada per la seua falta de transparència a l'hora d'entregar dades sobre els primers casos i els virus estudiats en WIV.


Un informe d'un laboratori nacional del govern estatunidenc va concloure que és plausible que el virus es filtrara des del laboratori de Wuhan, va informar The Wall Street Journal a principis d'este mes.


Un estudi previ va plantejar la possibilitat que el SARS-CoV-2 poguera haver estat circulant a Europa ja al setembre, però els experts van dir que això no significava necessàriament que no s'originara a la Xina, on s'han trobat molts coronavirus similars en animals salvatges.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: Pugen els nous casos amb 209 positius" "Sanitat adaptarà la vacunació a les vacances dels valencians a partir del 15 de juliol"