Fins a 4.000 persones en esdeveniments a l'aire lliure

Els aforaments en espais tancats es limitaran a 3.000 persones i en els dos casos haurà d'haver-hi sectors diferenciats en grups de mil per a arribar al màxim

Dilluns 24 de maig entrarà en vigor el nou decret, però quasi no incorpora canvis. El toc de queda s'allarga una hora, s'amplia l'horari hostaler i l'única novetat de pes que presenta és l'ampliació del total de l'aforament per a celebracions, esdeveniments i concentracions de persones, encara que en percentatge es manté invariable en el 75%.

Els esdeveniments podran arribar fins a les 4.000 persones en espais oberts i sempre que les persones siguen responsables, es divertisquen en "sectors diferenciats" de 1.000 persones cadascun. Per a les quals se celebren en llocs tancats el límit es fixa en 3.000 assistents i segueix el mateix procediment, separant al personal en grups de 1.000. Si no es pot dur a terme esta divisió del públic, el màxim aforament en exteriors serà de 2.000 i en interiors, de 1.000. En qualsevol cas, és el doble del que es permetia fins ara.

En esta mesura és dona un poc més de marge per als espectacles culturals com concerts o festivals de cara l'estiu i la temporada alta, a més dona un poc de marge als esdeveniments esportius com ja feren saber fa 15 dies.

Pràcticament és el mateix que fa quinze dies encara que han afegit dos puntualitzacions. En els esdeveniments en exteriors «el consum d'aliments i begudes es farà exclusivament en la zona de restauració que s'habilite, que haurà d'estar separada de la zona de l'esdeveniment i complir amb les mesures pròpies dels establiments d'hostaleria», mentes en els interiors queda totalment prohibit excepte aigua.

Recordem també que, la nova resolució de la Conselleria de Sanitat també prohibeix el consum de menjar i beguda entre el públic assistent a espectacles esportius en espais tancats, mentre que a l'aire lliure repeteix les mateixes condicions que amb els altres esdeveniments.

En cines també estarà prohibit el consum, les condicions que es presenten al cine són molt diferents a les hostaleres i primer està el benestar de la població.

Així que el nou decret que entrarà en vigor demà a penes incorpora canvis. A més d'alleugerir el toc de queda i ampliar l'horari hostaler, l'única novetat de pes que presenta és l'ampliació del total de l'aforament per a celebracions, esdeveniments i concentracions de persones, encara que en percentatge es manté invariable en el 75%.
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un nou coronavirus de gossos a humans" "Noves restriccions per la covid-19 en la Comunitat Valenciana"