La Generalitat revisa les mesures per a lluitar contra la Covid-19 esta setmana

Esta setmana la Generalitat decidirà si amplia, modifica o retalla les mesures restrictives actuals per tal de combatre el coronavirus. Tot dependrà de l’evolució d’una pandèmia que a hores d’ara supera els 432 casos per cada 100.000 habitants els últims 14 dies.

Nova reunió Interdepartamental

Tal com va avançar la portaveu del Consell, Mónica Oltra, divendres passat una nova reunió interdepartamental de la Generalitatrevisarà les mesures i dictarà les que calguen per a protegir la salut i la vida de les persones“.

Dades actualitzades

Segons la darrera actualització de dades municipals publicada per la Conselleria de Sanitat Universal, el 73% de la població valenciana, vora 3,7 milions de persones, viu en municipis en risc extrem per propagació del coronavirus. N’hi ha 215, el 40% del total, que estan en el nivell màxim de gravetat previst en el semàfor del Ministeri de Sanitat.

Criteris a seguir per la Generalitat

Entre els criteris aplicats per la Generalitat a l’hora de seleccionar les poblacions amb limitacions de la mobilitat nocturna, destaca que han de tindre més de 5.000 habitants. Ja n’hi ha 106 que estan en risc extrem.

El toc de queda s’aplica a hores d’ara en 32 municipis: la ciutat de València i l’àrea metropolitana, a més de Requena, Utiel, Buñol, Benicàssim i Sant Vicent del Raspeig. Es mantindrà en vigor fins al 25 de juliol

Els municipis valencians amb toc de queda nocturn:

– Benicàssim
– Utiel
– València i àrea metropolitana
– Requena
– Buñol
– Gandia
– Sant Vicent del Raspeig

Has de saber que es pot fer i què no en estos municipis

Queda limitada la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn entre la 01.00 i les 06.00 hores, però s’exceptuen d’esta limitació la realització d’alguna de les activitats següents:

– Adquisició de medicaments, productes sanitaris i altres béns de primera necessitat.

– Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.

– Assistència a centres d’atenció veterinària per motius d’urgència.

– Compliment d’obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals.
Retorn al lloc de residència habitual després de realitzar algunes de les activitats previstes en este apartat.

– Assistència i cura a majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

– Desenvolupament d’activitats cinegètiques vinculades al control de la sobreabundància d’espècies cinegètiques que puguen causar danys als ecosistemes, en els cicles productius de l’agricultura i la ramaderia i en la seguretat viària.

– Per causa de força major o situació de necessitat.

– Qualsevol altra activitat de naturalesa anàloga, degudament acreditada.

– Proveïment de carburant en gasolineres o estacions de servei, quan resulte necessari per a la realització de les activitats previstes en els apartats anteriors.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES