Els 200 joves confinats a Palma arribaran a València en un vaixell “bambolla”

El vaixell transportarà a contactes estrets de contagiats a Balears per al seu posterior trasllat a les seues autonomies d'origen
Joves amb la cara pixelada de festa al balcó d'un hotel de Mallorca | GTRES

València rebrà este dijous un vaixell “bambolla” amb estudiants procedents de Palma que havien romàs confinats en la capital balear després del macrobrot de coronavirus que ja suma 1.824 contagiats de joves de dotze autonomies.


El Govern de l'arxipèlag i el Ministeri de Sanitat han optat per noliejar un vaixell amb estudiants que han donat negatiu per coronavirus o als quals no se'ls han practicat les proves.

Amb tot, es tracta de contactes estrets de positius per Covid-19, per la qual cosa Sanitat ha explicat que s'habilitarà un dispositiu amb les seues autonomies d'origen per a, una vegada atraque el vaixell en el port de València, procedir al seu trasllat.


La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat el noli d'este vaixell especial per a "garantir que tinguen els mínims contactes amb altres persones" i que, segons les previsions, partirà a primera hora del matí de Palma amb estos estudiants procedents d'Andalusia, Galícia, Madrid i País Basc.


Quan arriben la capital del Túria, seran les comunitats respectives les que s'encarreguen d'establir els dispositius pertinents per a portar als estudiants als seus llocs de residència, ha dit Darias, que espera que eixos trasllats es produïsquen en el mateix dia.

Les autoritats sanitàries calculen que en el vaixell, operat per la companyia Balearia, viatjaran entre 180 i 200 joves.


La xifra pot variar, atés que molts joves no han esperat a prendre el vaixell i han abandonat Mallorca pels seus propis mitjans.


Per a garantir el retorn amb totes les garanties de seguretat, el Govern andalús ha previst quatre autobusos, un equip mèdic, una ambulància del 061 i una unitat mòbil que efectuarà test d'antígens amb la finalitat de garantir una volta segura.


La decisió sobre el trasllat a València s'ha pres després que el Jutjat contenciós administratiu número 3 de Palma haja decidit no ratificar el confinament forçós de part dels joves aïllats a l'hotel Palma Bellver.


La pitjor dada en quatre mesos

 

Si no s'alternen els plans, el vaixell arribarà al port de València ja entrada la vesprada d'este dijous. El desplaçament coincideix amb un repunt de la incidència acumulada del coronavirus a la Comunitat Valenciana, que ja frega els cent contagiats per cada 100.000 habitants.

La Generalitat ha notificat este dimecres la xifra de nous positius diaris més alta dels últims quatre mesos.
La ministra ha xifrat en 1.824 els contagis en tota Espanya associats a este macrobrot, originat en viatges d'estudis a Balears, i que manté en quarantena a 5.978 persones en 13 comunitats.


Es tracta de Madrid, València, Múrcia, Andalusia, País Basc, Galícia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Aragó, Balears, Catalunya, Extremadura i Astúries.

A mesura que va avançar ABC, el port de València ja va ser el punt de partida de més de 3.600 estudiants que van viatjar durant el mes de juny a Palma.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: tornen a registrar-se quasi mil nous casos" "Més de 200.000 certificats Covid-19 digitals de la UE emesos a la Comunitat Valenciana"