Marcos, el valencià amb coronavirus que ha passat a planta després de 101 dies en l'UCI

Va estar 94 dies amb respirador
Marcos González ha passat a planta este dimecres | EFE

Un home de 63 anys amb el Covid-19 ha passat este dimecres a planta en l'Hospital General d'Alacant després de passar 101 dies en la Unitat de Cures Intensives (UCI), 94 d'ells amb respiració assistida.

Marcos González va començar a sentir-se mal el passat 13 de març, el dia 20 va ingressar en l'hospital i tres dies després va ser traslladat a l'UCI, a on ha estat en estat crític durant moltes setmanes fins que hui, a les 12.30 hores, ha passat a planta.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Els fills d'este home, Paula i Marcos González, han explicat emocionats als periodistes que son pare és un «lluitador» que «ha batallat 101 dies en l'UCI» i que hui celebren «la victòria amb alegria i infinit agraïment a les persones que han treballat amb ell i que li han acompanyat».

S'han recordat de totes les persones que li atenen, des de metges, infermers, personal de neteja i zeladors, encara que han expressat un especial agraïment al doctor Sebastián Castillo. També d'una treballadora del servici de trasplantaments, Marian, ja que en un moment en el que el malalt estava completament aïllat va fer una telefonada en vídeo a la família.

«No ens ho créiem. Per a nosaltres va ser un àngel, és un encant de persona», ha relatat amb un ampli somriure l'esposa del malalt, María Dolores Verdú. Per a la família, els últims 101 dies han sigut «duríssims» perquè ha sigut un període de «moltes complicacions i passets cap avant i cap arrere».

Han patit per agreujaments en el cor i en els renyons i per complicacions bacterianes, entre altres, encara que han repetit que el seu 'papà' ha demostrat ser un «lluitador que no es rendix».

La família ha fet una crida d'esperança a aquelles famílies que encara tenen a afins en l'UCI i també a la ciutadania per a que respecten les mesures sanitàries i el distanciament social.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El brot de coronavirus que s'ha donat per tancat en el territori valencià" "Els aeroports valencians dupliquen el número de vols amb la reobertura de fronteres"