Mor un jove de 29 anys per coronavirus

El jove, veí de la ciutat, era un dels dotze ingressats en cuidats intensius i sense vacunar

Un jove de 29 anys, procedent de Múrcia, va morir este dilluns a conseqüència de la Covid, segons va avançar el president de la Comunitat, Fernando López Miras, i més tard va confirmar la Conselleria de Salut.


La víctima és el més jove dels 1.610 morts en la comunitat per la covid-19, segons ha assenyalat el president murcià, Fernando López Miras, en la presa de possessió del nou conseller d'Economia, Luis Alberto Marín.


El jove, veí de la ciutat de Múrcia, era un dels dotze ingressats en cuidats intensius, cap d'ells vacunat contra el coronavirus, excepte un que acabava de rebre la primera dosi abans d'emmalaltir.


Els 11 ingressats en UCI tenen entre 33 i 52 anys, ha explicat López Miras, que precisament ha rebut este dimarts la segona dosi de la vacuna, i ha afegit que, a pesar que el seu executiu està prenent les mesures necessàries per a lluitar contra la pandèmia, el virus "ens porta avantatge".


El president murcià ha demanat al Govern central l'enviament de més vacunes com la millor manera d'actuar contra la covid-19.

El líder de l'Executiu autonòmic també va qualificar de «terribles» les dades que deixa la pandèmia en el balanç d'este dilluns. Una jornada en la qual els ingressos hospitalaris per Covid s'han disparat fins als 63 pacients, quasi una vintena més que el dia anterior. A més, també registra 3.061 persones en aïllament domiciliari.
El gruix dels contagis (56,3%) es concentra en el tram d'edat d'entre 15 i 29 anys, el menys immunitzat de tots.


A més, també va detallar que el 82% dels casos s'originen en l'oci nocturn i en les festes. Així, el Comité Covid va ordenar reduir a 10 persones les reunions entre no convivents en espais públics i privats, prohibir la venda d'alcohol entre les 22.00 i les 6.00 hores i reduir al 30% l'aforament interior de bars i restaurants en tres municipis.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Quina és la causa de la cinquena ona del coronavirus?" "CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: 2.112 casos nous i cap mort"