Només 57 municipis valencians arranquen el 2021 sense haver tingut cap cas de coronavirus

Cap d'ells supera els 600 habitants
Representen el 10% del territori valencià | Ajuntament de Guadalest

Un total de 57 municipis valencians arranquen l'any 2021 sense haver tingut cap contagi de coronavirus. Representen poc més del 10% del territori valencià, i cap d'ells supera els 600 habitants.

D'esta forma s'extrau de les dades de coronavirus que publica la Generalitat, en les que s'observa com esta xifra ha descendit des dels 182 pobles als que el coronavirus no havia arribat quan es van comen√ßar a publicar, a finals de maig.

En total, els 57 municipis lliures de coronavirus s√≥n Aielo de Rugat, Almed√≠jar, Ara√Īuel, Argelita, Bej√≠s, Benafigos, Benasau, Beniard√°, Benifallim, Benifato, Benigembla, Benillup, Benimassot, Bolulla, Carr√≠cola, Casas Altas, Castell de Cabres, Castielfabib, Confrides, el Camp de Mirra, el Castell de Guadalest, Espadilla, Facheca, Famorca, Fuente la Reina, Fuentes de Ay√≥dar, Gaianes, G√°tova, Guardamar de la Safor, Herb√©s i Higueras.


Tamb√© la Serratella, la Torre d'en Dom√©nec, la Vall d'Ebo, Llocnou de la Corona, Ludiente, Matet, Millena, Palanques, Pav√≠as, Puebla de Arenoso, Puebla de San Miguel, Quatretondeta, Saca√Īet, Segart, Sempere, Sorita, Terrateig, Tollos, Tor√°s, Torralba del Pinar, Torrechiva, Torrella, Vall de Gallinera, Vall√©s, Vallibona i Xodos.

A dem√©s, hi ha altres municipis que no s'han vist afectats per la segona ona: Agres, Benimarfull, Bufali, Cirat, Gaibiel, la Vall d'Alcal√†, Toga, Vall de Almonacid, Villamalur, Rugat i Portell de Morella. Este √ļltim va arribar a tindre quatre casos en la primera ona, per√≤ des d'este moment no ha sumat contagis.

Dels municipis que queden sense casos, el m√©s poblat √©s la Vall de Gallinera, en la Marina Alta (Alacant), que a penes compta amb 571 habitants. A dem√©s, nom√©s un se situa en la costa, Guardamar de la Safor, en la Safor (Val√®ncia) i un altre en l'√†rea metropolitana de Val√®ncia, Llocnou de la Corona.

L'Alt Millars, els Ports, l'interior de la Marina, el Comtat, el Rac√≥ d'Ademus o l'Alt Pal√†ncia s√≥n algunes de les comarques que m√©s es repetixen entre els municipis sense casos. D'altra banda, no hi ha cap de la Ribera, la Plana, la Vega Baixa o l'Alacant√≠.

Més casos en els més xicotets

Els pobles m√©s xicotets van quedar pr√†cticament lliures de coronavirus en la primera ona. De fet, dels 23 que tenen menys de 100 habitants, nom√©s Villamalur, en l'Alt Millars (Castell√≥), va tindre un contagi.

En esta segona ona, el coronavirus ha arribat a Villores, en els Ports (Castell√≥), amb un cas entre 39 habitants, el quart municipi m√©s xicotet, i Villanueva de Viver, en l'Alt Millars (Castell√≥), amb tres positius en 61 ve√Įns. El cas m√©s cridaner √©s Vallat, en la mateixa comarca, a on s'han registrat dos brots: un en estiu i un altre fa unes setmanes.

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"46 festes en cases, 56 multes i 12 sancions en establiments en Alacant" "Multes a 79 persones i 15 locals d'oci en la Nit de Cap d'any en València"