Només quatre de cada deu consumidors podran mantindre el seu nivell actual d'ingressos

Una enquesta de la consultora EY també assenyala que el 9% dels espanyols no disposa actualment de recursos
La crisi generada pel coronavirus impedirà a tots els treballadors mantindre els seus ingressos   | EFE

Només quatre de cada deu consumidors de l'Estat podran mantindre els seus ingressos a causa de la crisi econòmica provocada pel coronavirus. Per altra banda, pràcticament un de cada deu espanyols (un 9%) afirma que no disposa de recursos actualment per a fer front al dia a dia.

Estes són les dades que es desprenen de l'informe 'Desconstruint al consumidor', elaborat per la consultora EY i publicat este mateix dilluns. Segons l'estudi, el col·lectiu més afectat és el dels treballadors autònoms. D'estos, un de cada quatre assegura que no té ingressos a hores d'ara. A banda, un 75% d'estos treballadors pensen que la seua situació empitjorarà durant els pròxims mesos.

La caiguda d'ingressos en les cases també ha incrementat el pessimisme sobre la recuperació econòmica. En concret, dos de cada tres espanyol veu la recuperació «molt llunyana» i creuen que esta crisi tindrà un impacte «fort i durador». Per altra banda, un 30% pensa que l'Estat recuperarà la normalitat «a mitjà termini».

Canvis en el consum

En conseqüència, l'estudi apunta que es produiran canvis notables en el consum. De fet, la mitat dels enquestats afirma que reduirà la seua vida social, limitant la seua assistència a actes i les relacions amb els cercles més pròxims. Segons el soci responsable d'EY-Parthenon, David Samu, «la mitat dels entrevistats han reduït, posposat o suprimit despeses innecessàries». «Ens trobem davant d'un canvi estructural en el model de consum i preveiem que la recuperació de certs costums serà lenta i gradual», afegix.

Acceptació general de les mesures de prevenció

Una àmplia majora dels enquestats (90%) accepta l'ús de la mascareta i la limitació de l'aforament en espais comercial per a evitar la propagació del coronavirus. En la mateixa línia, un 79% recolzaria la implantació d'un passaport immunològic i un 71% estaria a favor de l'ús d'aplicacions de geolocalització.

L'estudi elaborat per EY s'ha fet a través d'una mostra representativa de 2.106 persones majors d'edat entre el 15 d'abril i el 17 d'abril.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pillen a 7 adolescents reunits en un parc en ple confinament en Vinaròs" "Indignació per la forma en la que uns jóvens han trencat el confinament"