L'oci nocturn pot reobrir en horari diürn per a oferir activitats «compatibles amb la seua llicència»

En els locals amb espai destinat a pista de ball podrà ser usat per a instal·lar taules o agrupacions de taules
L'oci nocturn del territori valencià pot reobrir en horari diürn | Pixabay

Els locals d'oci nocturn podran fer activitats de restauració i hostaleria «compatibles amb la seua llicència o autorització» en horari diürn i l'espai de la pista es podrà destinar a instal·lar taules, ja que el ball no està permés i les persones que consumisquen sempre hauran d'estar assegudes.

En concret, els locals podran tornar a servir copes i fer les activitats que duien a terme normalment, encara que no podran dedicar-se a altres diferents de restauració, segons han precisat a Europa Press fonts de la Conselleria de Sanitat.

D'esta forma s'explica en una resolució de les Conselleries de Sanitat i Justícia, publicada este dimecres en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) extraordinari, que explica que l'exercici de l'activitat «s'ajustarà a les mesures preventives, limitacions d'aforament i altres condicions establides per la normativa sanitària vigent per als establiments d'hostaleria i restauració, incloses les limitacions horàries».

Podran posar taules en la pista de ball

L'autorització, que està en vigor des del moment de la seua publicació en el DOGV, serà aplicable als establiments de sales de festes, discoteques i sales de ball, que acrediten a través de la presentació d'una declaració responsable davant de l'Ajuntament que les pistes de ball estan ocupades per taules i cadires, guardant els aforaments i distàncies disposats en les mesures establides per la normativa sanitària vigent per als establiments d'hostaleria i restauració.

«En els locals amb espai destinat a pista de ball o similar, no podrà ser destinat a l'ús habitual, però podrà ser usat per a instal·lar taules o agrupacions de taules. No es permet el ball i el consum serà sempre assegut en taula», detalla la resolució.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El govern diu com seran els controls perquè complim les mesures de Nadal" "Atenció: Un mort i 21 casos positius en una residencia d'Alcoi"