La Policia Local d'Alacant posa 30 denúncies per desobediència i dissol 7 festes en cases

Este cos de seguretat ha organitzat un dispositiu amb controls i patrulles de vigilància per a fer complir el toc de queda
Dos locals no complien la distància entre taules | Europa Press

La regidoria de Seguretat de l'Ajuntament informa que l'operatiu especial organitzat per la Policia Local d'Alacant durant la matinada del dissabte per a fer front al Covid amb inspeccions i controls, es va saldar amb un total de 30 denúncies per desobediència del toc de queda. Els agents han sancionat a dos establiments per no respectar les distàncies de seguretat, i s'han dissolt set festes en cases per a evitar contagis de coronavirus en Alacant.

Durant la passada jornada en el tancament dels locals d'hostaleria i restauració i el compliment d'aforaments i mesures, es van sancionar a dos locals, que estaven incomplint la mesura de mantindre les distàncies entre taules i clients per a evitar contagis i aforaments.

La Policia Local ha organitzat un dispositiu amb controls i patrulles de vigilància per a fer complir el toc de queda amb la restricció de la mobilitat des de les onze de la nit, amb les excepcions de motius justificats com desplaçar-se per treball, en el que es van imposar huit denúncies per incomplir-ho i estar en el carrer.

Els agents del servici nocturn i la unitat Fox esta nit de dissabte també han denunciat a dos persones per no portar l'obligada mascareta, amb sancions de 100€, i a huit persones per incomplir l'ordenança de neteja de la ciutat.

Mesures de prevenció

L'edil de Seguretat, José Ramón González, ha demanat que  «continuem sumant esforços i s'adopten mesures de prevenció amb la màxima responsabilitat, evitant qualsevol situació que puga posar en risc la salut i seguretat de tots, la prioritat ha de ser que no es produïsquen nous contagis amb un seguiment rigorós de les limitacions d'aforament en les reunions evitant-les este Nadal».​

Per a fer front a la pandèmia la Policia Local dissol les festes que s'organitzen en cases generant soroll i molèsties als veïns, sense màscares i amb reunions de més de sis persones. En esta matinada s'ha intervingut en set festes, les tres primeres fins a les 00.30 hores han tingut lloc en l'avinguda de la Vila Joiosa, Teulada i la Unió, i passades la 1.20 hores s'han desplaçat al carrer Alcoleja, sobre les dos al carrer Francisco Montero Pérez, i fins a les 3.30 hores es van dissoldre dos festes més en l'avinguda de Niça i Matemàtic Romer.

De la mateixa manera, la Policia Local ha organitzat un dispositiu per a conseguir detindre a un cotxe que es va donar a la fugida, a les 23.08 hores en un accident de trànsit en el carrer de Pablo Iglesias, conseguint interceptar-lo, immobilitzant el cotxe i obrint diligències per un presumpte delicte de desobediència i contra la seguretat viària, i per conduir baix els efectes de l'alcohol.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Batiste Martí, el primer valencià vacunat contra el coronavirus" "Araceli, la primera persona vacunada en Espanya"