Puig: Qualsevol persona que vinga a la Comunitat ha de complir les normes

El president del Consell demana als ciutadans "la màxima responsabilitat i prudència"
Ximo Puig en la seua intervenció en el Dia d'Europa | Generalitat Valenciana
 
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assistit l'acte organitzat pel Consell en commemoració del Dia d'Europa i ha reivindicat "tornar al pensament europeista i il·lustrat de Lluís Vives". Així mateix, ha indicat que este dia "té un sentit especial" perquè davant esta pandèmia "Europa torna a ser la solució".

Puig també ha posat en valor els fons de recuperació del pla Next Generation que assegura "ajudarà a crear llocs de treball, recuperar indústria i enfortir els serveis bàsics" i que és "el major exercici d'integració i cohesió europea".

D'altra banda, al ser preguntat per les imatges en diverses ciutats d'aglomeracions i festes al finalitzar l'estat d'alarma, el President ha instat a actuar "amb la màxima responsabilitat i prudència".

Així mateix, Puig ha assegurat que després de l'aixecament del tancament perimetral que "qualsevol persona que vinga" a la Comunitat Valenciana "ha de complir les normes ací vigents". I ha afirmat que després d'esta etapa s'obri "un temps d'esperança i obertura per a caminar cap a la normalització però amb tota la prudència" perquè el virus "segueix entre nosaltres".

Xifra de morts
El Presdient de la Generlitat Valenciana, en declaracions als mitjans, preguntat per les crítiques del PPCV el portaveu de Sanitat en Les Corts, José Juan Zaplana, ha acusat este diumenge a la Conselleria de "maquillar les dades de morts al proporcionar-amb comptagotes", ha explicat que les xifres les ofereixen els serveis tècnics de la Conselleria de Sanitat i que "no hi ha cap intervenció política".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El doble de morts a escala global que indiquen les xifres oficials" "La vacuna AstraZeneca no és renovada per la UE"