Querella contra la metgessa que va dir que la capella de l'Hospital d'Elx «s'usa com dipòsit de cadàvers»

Sanitat remarca que estes declaracions «falten a la veritat de manera intencionada»
Sanitat posarà una querella contra la metgessa | cedida

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat que interposarà en els pròxims dies una querella criminal contra la presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària, Maria Ángeles Medina, per les seues declaracions en les que afirmava que la capella de l'Hospital General d'Elx, el Baix Vinalopó (Alacant), «s'usa com a dipòsit de cadàvers».

Medina, en una entrevista aquest dissabte en 'laSexta Nit' recollida per Europa Press, ha assegurat que la capella del recinte hospitalari «és ara realment la reguarda dels fèretres, que s'estan acumulant. Els servicis funeraris no donen proveïment traure a tants pacients. Bé, els pobrets ja no són pacients», ha agregat.

«La situació no és bona en cap lloc, però he buscat quina característica idiosincràtica definix que ara mateix el territori valencià lidere els números tan catastròfics i no és ni més ni menys que l'alta politització de la sanitat, que, actualment, també està molt dividida en el si del govern del Botànic i molt alineada amb el govern central», ha manifestat.

Medina ha criticat que la Conselleria de Sanitat «ha sigut sorda, cega i muda davant del que els professionals hem dit i recomanat. Ens sentim molt impotents, passem de la ràbia a intentar ser positius i tirar del carro», ha assenyalat.

Sanitat remarca que estes declaracions «falten a la veritat»

De la mateixa manera, la presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària ha indicat que «una de cada quatre persones que mor ara mateix és un ciutadà del territori valencià, i probablement és alacantí, perquè ara mateix estem en la cresta de l'ona». 

La Conselleria de Sanitat remarca que estes declaracions «falten a la veritat de manera intencionada i considera que creen una alarma social en un moment complicat i crucial de la lluita contra la pandèmia». També, lamenta que Medina «ha traspassat tots els codis ètics i deontològics de la seua condició de metgessa de família».

En este sentit, ha indicat que en la capella s'han habilitat huit llits per a poder acollir a pacients no Covid afectats per altres patologies i amb necessitat d'assistència i que l'ús d'este recinte «respon a la posada en marxa dels plans de contingència del departament» que es fan «precisament per a estar preparats i poder fer front a la situació actual provocada per la pandèmia».

La Conselleria de Sanitat ha instat a l'empresa a «prendre les mesures oportunes davant de la gravetat i àmplia difusió de les falsedats abocades» per Maria Ángeles Medina.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ana Barceló avisa que els morts, ingressats i positius superen la primera ona" "Puig explica el motiu dels trasllats de pacients de l'hospital de campanya de València"