Ribó veu bé l'«enduriment necessari» de les noves restriccions front el Covid-19

Ribó afirma que «és molt important reduir al màxim totes les relacions»
Ribó ha considerat «necessari», «s'havia d'haver fet abans»  | cedida

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha valorat este dimecres les noves restriccions per a frenar l'expansió del Covid-19 anunciades este dimarts per la Generalitat però ha comentat que eixe «enduriment» de les normes, que ha considerat «necessari», «s'havia d'haver fet abans» donada l'evolució de la pandèmia.

També ha avançat que a partir de la publicació d'estes noves indicacions en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de València convocarà el Cecopal (Centre de Coordinació Operatiu) «per a articular totes les mesures que facen falta» en este consistori en compliment d'estes normes.

Ribó s'ha pronunciat d'esta manera en la roda de premsa que ha oferit per a parlar de l'adhesió de València a la Declaració pel quint Aniversari de l'Acord de París de lluita contra el canvi climàtic, en referir-se a l'inici de la seua compareixença a les noves restriccions dictades per la Generalitat i en ser preguntat posteriorment per elles.

«És molt important reduir al màxim totes les relacions»

«Ahir la Generalitat va introduir un enduriment de les normes davant del Covid-19. Un enduriment necessari que potser s'havia d'haver fet abans fins i tot, però que nosaltres, per descomptat, saludem», ha exposat el primer edil. Després d'això, el responsable municipal ha agregat que «en el moment en el que aparega publicat» eixe canvi en les restriccions, «automàticament es convocarà el Cecopal per a articular totes les mesures que facen falta a l'Ajuntament de València».

Preguntat per si creu que eixes noves restriccions són suficients, per si advoca per aprovar altres i per si opina que són adequades en el temps, Joan Ribó ha explicat que «ja va manifestar fa uns dies que creia que s'havien d'haver pres mesures abans». «Crec que este tema s'ha manifestat repetidament per part de la meua formació política (Compromís) i, evidentment, jo el compartisc», ha agregat l'alcalde, que ha assenyalat que «no sabria dir» si són suficients o no.

No obstant això, ha recordat que «l'altre dia» ell va parlar de dur a terme «un confinament personal al màxim» per part de tots els ciutadans i ha ressaltat que creu que «ara mateixa és molt important reduir al màxim totes les relacions» entre persones.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Jubilats de l'àrea sanitària podran ajudar amb faenes de lluita contra el coronavirus" "Investiguen una nova variant del Covid-19 trobada en Brasil"