Sanitat admet que no hi ha metges ni infermers suficients en el territori valencià

La falta de substituts d'estiu i l'augment de contagis de Covid-19 col·lapsen els centres de salut valencians
La falta de substituts d'estiu i l'augment de contagis de Covid-19 col·lapsen els centres de salut valencians | PxHere

La Conselleria de Sanitat ha reconegut els problemes que està tenint en els últims mesos per a cobrir el número total de places creades tant en substitucions d'estiu com en les altres categories. A pesar d'això, no ha exposat el percentatge de places cobertes pel personal sanitari.

Segons ha avançat el diari 'Levante-EMV', el Govern valencià defén que els 4.000 contractes que es van crear durant la pandèmia del Covid-19 i els eventuals destinats al pla de vacacions s'han executat «en la seua gran majoria amb normalitat» amb les borses de contractació ordinàries i extraordinàries.

Això sí, la Conselleria de Sanitat ha admés que hi ha categories «principalment de facultatius especialistes, metges i infermers per a les que s'han esgotat les borses tant en el territori valencià com en les altres comunitats», principal raó per la que no estan arribant tots els reforços promesos a la sanitat primària i per als que hi ha pressupost.

«La Direcció General de Recursos Humans està fent i farà tots els esforços possibles per a la cobertura de totes les places creades», ha assegurat l'administració, segons el citat mitjà. La Conselleria ha defés que les places estan habilitades «per a poder donar una resposta ràpida en cas de rebrots o situacions que ho requerisquen depenent del moment de la pandèmia».

Diners hi ha, però no hi ha personal sanitari

Des del sindicat de Comissions Obreres (CCOO) han intentat xifrar el número total de contractes que va prometre la Conselleria de Sanitat. El sindicat ha pogut corroborar que només hi ha un 40% del total de contractes coberts i, en molts casos, són llicenciats en Medicina que acaben de graduar-se.

«Estem desbordats i esgotats», ha explicat M. Carmen Gallego, vicepresidenta de la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària (Svmfyc). «Els contractes es van anunciar i sabem que hi ha diners, però no s'ha arribat a contractar ni una part del promés i caldria pensar per què no s'ha arribat a contractar», ha manifestat la metge que reconeix que fins i tot els coordinadors de centres de salut «ens diuen que tenen els diners però no troben a ningú per a contractar».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora coronavirus: Continuen pujant els casos en el territori valencià" "Última hora: Continuen augmentant els casos de coronavirus en Espanya"