Sanitat estudia el brot de Benicàssim per possible variant índia

L'ajuntament ja he fet públic un comunicat en què reclama "responsabilitat" i recorda que els afectats són joves "no vacunats"


Mentre Sanitat ha de confirmar encara oficialment amb la seqüenciació del COVID per assegurar la variant exacta que ha provocat el brot social a Benicàssim. Creix el temor que la nova soca índia s'estiga estenent per la Comunitat Valenciana en plena temporada turística i més entre els més joves.

De moment, algunes fonts no oficials asseguren que diverses PCR realitzades a persones d'esta localitat ja han detectat la presència de la variant delta. No obstant, ha de ser Salut Pública qui ho determine.

"La seqüenciació pot trigar setmanes però encara que es tractés d'esta soca, la variant delta que es diu, no canvia res, ni la quarantena ni el rastreig ni res i això la població també ha de saber-ho".-Conselleria de Sanitat en declaracions a València Diari-

 

De moment, el municipi reitera les seues crides, mentre Sanitat acaba de confirmar a València Diari que "S'està seqüenciant però encara no es pot assegurar res", afegint a més que esta seqüenciació "podria trigar setmanes".

Tot i això, les mateixes fonts de Conselleria de Sanitat adverteixen que "encara que es tractés d'esta soca, la variant delta que se l'anomena, no canvia res, ni la quarantena ni el rastreig ni res i això la població també ha de saber-ho", afegeixen.El municipi demana "responsabilitat"

 


L'Ajuntament de Benicàssim ha tingut coneixement a través de les autoritats sanitàries d'un brot de coronavirus, de marcat caràcter social, amb incidència especialment entre els joves.

Des del consistori apel·len a la responsabilitat i a l'estricte compliment de les recomanacions i normativa sanitària pel que fa al respecte de l'ús de mascareta, el distanciament social i sobretot en no relaxar les mesures preventives.

Cal tenir en compte que el brot està afectant persones que encara no han rebut la vacuna, pel que són, especialment els joves, els que han d'extremar la precaució si no es vol fer passos enrere en la lluita contra la Covid.

Així mateix, l'Ajuntament de Benicàssim va a reforçar les tasques de vigilància i control de l'acompliment de les mesures establertes per les autoritats competents, Tant en establiments com en via pública, i insistir que és responsabilitat de tots combatre esta situació.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La carta viral d'una cap d'estudis amb alumnes en el brot de Mallorca" "Els 200 joves confinats a Palma arribaran a València en un vaixell bambolla"