Salvador Illa assegura que la situació que viu Espanya amb els brots «és preocupant»

El ministre de Sanitat veu probable que es produïsca una segona onada de coronavirus
Salvador Illa reconeix obertament que és «preocupant» la situació que viu Espanya amb els brots de coronavirus | València Diari

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confessat en una entrevista radiofònica que la situació actual de rebrots de coronavirus en Espanya «és preocupant, ja que des de l'11 de maig hem tingut 118 brots, dels que 67 estan actius», sent els de Segrià (Lleida) i A Mariña (Lugo) els que més preocupen hui dia. 

A pesar d'esta lògica preocupació, segons les dades epidemiològiques actuals, Illa no creu necessari tornar a decretar l'estat d'alarma. «Seria l'últim recurs, però no el podem descartar», ha dit el ministre en 'Catalunya Radio', afirmant que es podria reactivar l'alarma si hi haguera «una transmissió comunitària sostinguda que afectara una altra comunitat autònoma i que no hi haguera una altra manera de controlar-la». 

  

«Brots hi ha pràcticament en totes les comunitats autònomes i seguirà havent-los. És una situació a la que ens hem d'acostumar», ha remarcat el ministre de Sanitat Salvador Illa, confessant que, fins que no hi haja una vacuna o un tractament eficaç contra el coronavirus «haurem de conviure amb el virus», confessa en una entrevista matinal.

«No podem descartar que vinga una segona ona», afirma Salvador Illa

Alguns experts fa setmanes que avisen d'una possible segona ona de coronavirus per a octubre, sobre la base dels repunts de casos de les últimes setmanes. La primera ona del coronavirus va ser molt complicada per a Sanitat, segons exposa el ministre Salvador Illa, ja que «fa sis mesos no coneixíem este virus», però ara afirma que s'estan prenent totes les mesures necessàries. 

  

Finalment, el ministre de Sanitat opina que «no podem descartar que vinga una segona ona», ha explicat, afegint que fa mesos que es preparen per a una possible nova onada del virus.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Fira de l'Automòbil d'Ocasió arriba a Fira València el cap de setmana" "Alcàsser anuncia la suspensió de les Festes Majors 2020"