A partir del 15 d'octubre tornen els comiats dins dels aeroports

Els acompanyants podran entrar als aeroports a partir del 15 d'octubre

La millora de la situació epidemiològica a Espanya ha permés al Govern anunciar que, a partir del pròxim divendres 15 d'octubre, els acompanyants podran tornar a entrar a les terminals dels aeroports per a acomiadar-se o assistir a persones amb necessitats especials fins que creuen el control de seguretat.

La ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, ha anunciat que el Govern ha autoritzat la supressió dels límits en l'accés als aeroports espanyols, per la qual cosa a partir d'ara els viatgers podran acudir a les instal·lacions, acompanyats de familiars o d'amics si així ho desitgen.


La decisió adoptada este dilluns pel Consell de Ministres serà publicada este pròxim dijous 14 d'octubre en el Boletín Oficial del Estado (BOE) i entrarà en vigor l'endemà, divendres 15 d'octubre.


Més d'un any sense acompanyants en els aeroports d'Espanya

 


La portaveu del Govern, que va assegurar que esta mesura és important "des del punt de l'ànim" i de recuperació de la normalitat i de "els afectes i relacions personals i familiars", va realitzar este anunci en la roda de premsa posterior al consell de ministres celebrat este dilluns.


La volta a la normalitat

 

D'esta manera, el Govern ha acordat adequar la normativa vigent a l'evolució de la pandèmia, amb l'objectiu de contribuir a la recuperació de l'activitat econòmica i la gradual volta a la normalitat, en particular de cara a la reactivació del turisme.


La portaveu del Govern va indicar que a partir d'ara els viatgers podran ser acompanyats de familiars o amics en els seus processos d'eixida o arribada als aeròdroms espanyols "complint sempre amb tots els requeriments sanitaris".

És una mesura important de tornada a la normalitat gràcies al bon resultat de les mesures que hem anat adoptant, del procés de vacunació i de la situació sanitària en la qual es troba el nostre país.


Amb l'alçament de les restriccions, els familiars i amics de les persones que isquen o arriben als aeroports espanyols els podran acompanyar dins de les terminals com abans de la pandèmia.

La seua entrada es podrà veure limitada en moments de gran afluència per a evitar que es produïsquen aglomeracions.


El Govern recorda que dins de les instal·lacions aeroportuàries, continuarà sent d'obligat compliment les mesures higiènic sanitàries establides per les autoritats. Este alçament es produeix a proposta de les ministres de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i de Sanitat, Carolina Darias.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una dona amb coronavirus ha aconseguit donar a llum després de ser connectada" "290 nous casos i un mort per coronavirus en la Comunitat Valenciana"