Més de 59.000 treballadors valencians afectats per ERO temporals

S'han tramitat 7.673 ERTO
L'ERTO permet no perdre l'antiguitat en l'empresa | València Diari

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha rebut des del 12 de març fins a este divendres un total de 7.673 sol·licituds d'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per a 59.248 treballadors, segons les dades facilitades per este departament.

Des del passat 12 de març fins a les 00.00 hores del divendres 20 de març, en la Direcció General de Treball s'han presentat 80 peticions d'expedients sobre 14.453 treballadors.

En València, s'han presentat 3.963 expedients que afecten 23.875 treballadors; en la província d'Alacant ascendixen a 2.637 expedients sobre 15.519 treballadors i en Castelló sumen 993 expedients amb 5.401 treballadors.

Només es tramitaran ERTO quan s'acredite una causa de «força major»

Economia va anunciar el dimarts que tramitarà els ERTO que suposen la suspensió temporal del contracte o reduir la jornada dels seus treballadors de manera temporal, sempre que s'acredite que existix una causa de «força major» derivada de la situació actual, provocada per l'expansió del Covid-19.

Durant la suspensió del contracte, la persona treballadora continua vinculada a l'empresa però sense dret a percebre el seu sou, ni altres complements com pagues extra o vacacions, i acabada la situació excepcional es reincorporarà a l'empresa i no perdrà l'antiguitat a l'efecte d'acomiadament, ja que la suspensió del contracte és per una causa aliena al treballador.

L'objectiu és «evitar acomiadaments»

L'objectiu de la Conselleria és l'aplicació de les mesures urgents per a respondre a l'impacte econòmic del Covid-19 que establix el Reial decret llei 7/2020 de 12 de març i «evitar que es produïsquen acomiadaments, garantint el compliment de tots els requisits establits legal i reglamentàriament en este mecanisme legal».

L'ERTO, regulat en l'article 47 de l'Estatut dels Treballadors (ET), permet a les empreses suspendre els contractes de treball o reduir la jornada laboral de les persones treballadores «de manera temporal».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Valencians atrapats en l'estranger pel coronavirus" "La celebració de les Falles 2020 continua sent una incògnita"