La vacunació contra el Covid-19 començarà el 27 de desembre en el territori valencià

En juny del 2021 hi haurà immunitzat el 60% de la població
Espanya començarà a vacunar amb la resta de països europeus dins de 10 dies | Europa Press

El territori valencià, com la resta de l'Estat espanyol, començarà a vacunar entre el 27 i el 29 de desembre. Hi haurà 50 punts distribuïts per tot el país, que seguirà amb la corba de contagis a l'alça fins a mitat o finals de gener, i l'evolució del que depén, i molt, de les festes de Nadal.

Les comunitats autònomes començaran a punxar els vials de Pfizer de manera simultània, amb un número de dosi que encara es desconeix, però que arribarà primer a residències, centres sociosanitaris o grans dependents, amb un repartiment equitatiu.

Les vacunes, en caixes amb cinc safates de 1.000 vials de cinc dosis cada una-és a dir, 5.000-, han de conservar-se amb neu carbònica a 80 graus baix zero, i estaran custodiades pel Ministeri de l'Interior, que ha preparat un pla de vigilància i seguretat. Després de les primeres injeccions hauran de passar 21 dies abans de la següent aplicació i encara quedaran mesos, fins a juny, perquè estiga immunitzat el 60% de la població.

Fins a eixe moment, Espanya té davant seu el repte de mantindre controlat el repunt, encara que l'evolució no és bona. I es preveu que l'increment, encara que a un ritme més lent, es prolongue fins a mitats o finals de gener.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: 283 localitats valencianes amb casos de coronavirus en els últims tres dies" "Carlet posa fi a les mesures extraordinàries enfront del coronavirus"