Les vacunes contra el covid per a xiquets no arribaran fins a la segona quinzena de desembre

Carolina Darias afirma que la vacuna pediàtrica és diferent de la dels adults, que no necessita dissolució, però sí que són necessàries dos dosis


El debat de la implantació de la vacuna pediàtrica als xiquets entre 5 i 11 anys ha estat molt present tant a Espanya com a Europa els últims mesos. Aquesta vacuna pediàtrica ja ha sigut autoritzada per l'Agència Europea del Medicament (EMA). Carolina Darias, ministra de Sanitat, ha comentat aquest matí en unes declaracions en la 'Cadena Ser' que aquestes vacunes "no arribaran abans de la segona quinzena de desembre".


La vacunació és el principal objectiu per a frenar l'ona de contagis abans de tornar a imposar restriccions al país. Així ho ha decidit el Govern que es troba davant una nova variant del Covid-19, ómicron, de la qual ja s'ha detectat un cas a Espanya.


El Govern ha posat el punt de mira de la seua estratègia en la dosi de reforç a tots els majors de 60 anys i inocular la vacuna pediàtrica de Pfizer als xiquets entre 5 i 11 anys. Darias ha anunciat que aquesta vacuna per als xicotets no arribarà abans del 15 de desembre.


"Aquesta vacuna no necessita dissolució i són dos dosis. Ara la Comissió de Vacunes farà una proposta i serà analitzada per Salut Pública", explicava.


La Comissió de Salut Pública analitzarà i analitzarà aquesta mateixa vesprada la vacuna pediàtrica als xiquets de 5 i 11 anys que ja ha sigut autoritzada per l'EMA. Aquestes dosis seran distribuïdes per Pfizer i de moment desconeixem el número que arribaran a territori espanyol. Gotzone Sagardui, Consellera de Salut del Govern Basc, va realitzar ahir dilluns 29 una crida a tots els pares perquè donen el vistiplau a la vacunació dels seus xiquets.

Tercera dosi

 

Sobre terceres dosis per a tots, Darias ha dit que és "la pregunta del milió" i ha explicat que els estudis han anat evidenciant que l'eficàcia de les vacunes va decaient als sis mesos. "Cada vegada tenim més incertesa i sabem que amb el temps l'efectivitat va decaient, perquè els anticossos van disminuint".


"Quin és l'objectiu? Vacunar a tots els majors de 60 anys i al personal sanitari amb la tercera dosi abans de Nadal", ha agregat Darias.

Sense restriccions dins d'Espanya de moment


El ministeri de Sanitat davant l'amenaça que suposa la nova variant, ha començat a realitzar test d'antígens a passatgers que provenen de determinats països per a evitar la propagació però de moment no hi haurà restriccions a Espanya.


El ministeri de Sanitat ja va anunciar quarantena de 10 dies als viatgers que arriben al país des de Botswana, Eswatini, Lesotho, Moçambic, Namíbia, Sud-àfrica i Zimbàbue.


José Manuel Albares, ministre d'Afers exteriors ha assegurat la repatriació dels espanyols que es troben a Moçambic, on la variant ómicron està molt present. Aquesta vesprada el Govern decidirà sobre la suspensió de vols des de Botswana i Sud-àfrica.
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pugen els morts per coronavirus en la Comunitat Valenciana amb sis noves defuncions" "Els experts avisen de possibles restriccions per Nadal davant l'augment dels casos"