El brot d’un virus desconegut causa gran preocupació en Xina

Compartir:

Jove asiàtica amb una mascareta respiratòria

L’ús de mascaretes s’ha disparat per la por a una nova epidèmia | Needpix

 

Alerta sanitària en Xina per un virus desconegut. Es tracta d’una misteriosa pneumònia, que ja ha infectat desenes de persones i que els experts tracten d’identificar i controlar. Tot i que de moment no s’han de lamentar morts, el país està revivint els temps de temor a la Síndrome Respiratori Agut Sever (SARS), epidèmia de pneumònia atípica que va deixar més de 700 morts i 8.000 infectats en 37 països diferents, entre el 2002 i el 2003. 

 

Set dels 59 afectats, en estat crític

Set de les 59 persones que es troben en quarantena hospitalària estan en estat crític, amb febre alta, problemes respiratoris i infeccions pulmonars. Però, tot i que hi ha patrons que es repetixen, s’ha descartat el SARS i la Síndrome Respiratori d’Orient Mitjà (MERS), a més de la grip aviària i els adenovirus.

 

El brot s’hauria originat en un mercat de peix i marisc en la ciutat de Wuhan, en el centre de Xina, a on es venien també pardals, conills i serps. Tal com els precedents demostren i els experts afirmen, el contacte amb animals infectats és la font més probable de transmissió d’esta classe d’infecció. El recinte en qüestió ja està clausurat i desinfectat.

 

Por per la imminent migració de milions de xinesos

De moment, no hi ha proves que el virus siga contagiós entre persones ni cap membre del personal hospitalari que ha atés els afectats presenta símptomes de la malaltia. Si només es transmet d’animals a humans, és difícil que s’expandisca, però no es descarta del tot que puga transmetre’s entre persones. 

 

Per això hi ha certa preocupació que el virus puga propagar-se en l’àmbit nacional i internacional, tenint en compte que a finals de gener, milions de xinesos viatjaran per terra i aire a altres indrets del seu país i també a l’estranger, per a celebrar l’Any Nou. 

 

És tal la por a una nova epidèmia que algunes regions ja han pres mesures. En Hong Kong s’ha notat un repunt important de ciutadans que fan ús de les mascaretes. De fet, les autoritats han activat una resposta de «nivell greu», que inclou controls tèrmics als passatgers procedents en tren o avió de la ciutat de Wuhan, focus de la infecció. 30 persones han ingressat amb els símptomes del virus, 13 dels quals ja han rebut l’alta.

 

El record de l’epidèmia

Esta volta, a diferència de l’episodi del SARS, epidèmia que els dirigents comunistes van intentar ocultar i que se’ls va descontrolar, amb la conseqüència de l’expansió fora de les fronteres xineses, les autoritats pareixen disposades a informar de l’evolució del virus. Les autoritats, de fet, ja estan coordinades amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que s’encarregarà de controlar la situació.

 

També pots llegir…

EL MÉS LLEGIT

Processen per violència masclista David Leo, l’Estudiant de ‘El cazador’, i guanyador de ‘Pasapalabra’

Encara que l'enregistrament està acabat, fonts de la televisió pública asseguren que RTVE sospesa no emetre els programes ja gravats

Coneix ací com registrar-se per demanar els descomptes de fins al 90% en viatges per a joves

Els descomptes s'apliquen a bitllets senzills i d'anada i tornada per viatjar entre el 15 de juny i el 15 de setembre de 2023 per Espanya i Europa

El suïcidi és la quarta causa de morts entre joves de 15 a 19 anys a Espanya

Psicòlegs reunits este a València adverteixen que s'han multiplicat gairebé per 20 les consultes en els darrers 12 anys

Al Pacino, de 83 anys, anuncia que serà pare per quarta vegada amb la seua parella de 29

L'actor estatunidenc Al Pacino es convertirà en pare per quarta vegada als 83 anys al costat de la seua parella Noor Alfallah, de 29....