Els Bous al Carrer tornen a la Vall d'Uixó

Els actes es realitzaren en una plaça portàtil del 12 al 27 de juny i s'exhibiran de 25 bous salvatges, 8 rotlles de vaques i una vaca salvatge

Este dimarts 25 de maig en el saló de plens de l'Ajuntament de La Vall d'Uixó s'han presentat els cartells de la Fira Taurina de La Vall d'Uixó, una iniciativa promoguda per la Federació d'Associacions i Comissions Taurines amb la qual es pretén ajudar als “engreixadors” locals i a ramaderies d'animals braus.

Per les limitacions a causa de la pandèmia este esdeveniment ha sigut transmés en directe per les televisions locals i per Facebook a través de l'Associació en Defensa de les Tradicions de Bous al Carrer, han participat en este acte  Miguel Ángel Navarrete com a president de la Federació local, Alejandro Cano com a president de l'Associació i Luis Diago com a regidor de Festes.


En el Recinte de Carpes s'instal·larà una plaça portàtil on es realitzaran tots els actes amb les màximes mesures de seguretat i amb un aforament limitat a les mesures vigents en el moment de l'actuació. Per a facilitar l'entrada a la plaça i fomentar la venda anticipada es posaran diferents punts de venda per la localitat per a adquirir les entrades.


La Vall d'Uixó, coneguda en l'argot taurí com “La Capital del Bou” no podia quedar-se enguany sense organitzar festejos taurins, esta iniciativa no vol substituir el “bou al carrer” pels festejos taurins en plaça, però amb la incertesa actual i les necessitats dels ramaders es cap a necessari ajudar-los i que puguen exhibir els seus animals després de més d'any i mig sense poder generar cap ingrés. Conde de la Maza, Jaralta, Francisco Galache, Montes de Oca, Valdefresno, Juan Faet, Hnos. Pons, La Espuela o Montalvo són alguns dels ferros que podrem veure en esta Fira.


Els actes del dia 12 i 26 estan organitzats per esta Federació i comptaran amb l'exhibició de 3 bous salvatges, un rotlle de vaques i a la nit s'embolaran els bous salvatges a càrrec de les quadrilles d'emboladores locals.

Es posaran a la venda abonaments de graderia per als 4 actes per 15 € i el dia de l'esdeveniment en taquilla es vendran entrades, 5 € per a la vesprada3 € per a la nit. Per als altres dies, consultar en els punts de venda.


Des d'esta Federació "es continuarà treballant amb l'objectiu de recuperar el “Bou al Carrer” i que els bous córreguen pels nostres carrers".  A més, "volem agrair a tots els que han aconseguit que este cartell siga una realitat, especialment a la Finca “La Pineda”, La Finca Sanchís-Piquer".

"També a l'Associació en Defensa de les Tradicions de Bous al Carrer per la seua ajuda i a l'Ajuntament de La Vall d'Uixó per la seua col·laboració".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Torrent celebrarà les festes de Moros i Cristians a l'octubre" "València plantarà i cremarà les Falles de 2020 en setembre"