L'emotiva i solemne 'Ofrena' i la 'cremà' tanquen l'últim dia de les Falles de Borriana 2021

A l'acte també ha participat la Fallera Major Infantil de València i la seua cort

En l'última jornada de Falles 2021, Borriana ha celebrat la tradicional Ofrena a la Mare de Déu de la Misericòrdia, que una vegada més s'ha convertit en l'acte més solemne i, per a moltes falleres i fallers, el més emotiu del conjunt d'actes de les festes josefines.

Desfilada pels principals carrers de la ciutat

Les 19 comissions falleres de la ciutat s'han donat cita al costat del col·legi Salesià, des d'on s'ha iniciat la desfilada pels principals carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça Major. L'una després de l'altra, escalonadament, han anat accedint a l'escenari i lliurant les seues flors com a ofrena a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de la Misericòrdia, baix el tapís en la façana de la basílica d'El Salvador.

Han participat diferents reines i les seues corts

A més de centenars de fallers i falleres, des dels més menuts i menudes fins als més veterans, a l'escenari també han accedit representants de les festes d'altres poblacions de la Comunitat Valenciana, entre elles, les Bellees del Foc d'Alacant i les seues corts, la Fallera Major Infantil de València i la seua cort, la Reina Infantil de Castelló i la seua cort i les Reines de Festes i Falleres Majors de municipis com Vila-real, Xàtiva, Dénia i Torrent, així com les components de les corts d'honor i reines falleres de Borriana d'anys anteriors.

Representants de falles d'altres municipis

També han desfilat representants de falles d'altres municipis i Gaiates agermanades amb alguna de les 19 comissions falleres de la ciutat, així com una nodrida representació de la falla Císcar-Borriana de València, que té una especial relació amb la Junta Local Fallera de Borriana, i que enguany sí ha pogut assistir a l'ofrena al no coincidir amb les Falles de València.

El magnífic tapís dissenyat per l'artista local Juan Dualde és el mateix que es va instal·lar el mes de març passat, com a homenatge simbòlic al cicle faller interromput per la pandèmia. La imatge al·legòrica que representada el tapís recorda l'acte de la Coronació Pontifícia de la imatge de la Verge de la Misericòrdia, acte celebrat en 1999, i destaca el mateix guió o estendard que es va estrenar en este acte.


Després del pas de totes i cadascuna de les representants falleres de les 19 comissions, les últimes a realitzar l'ofrena han estat les Reines Falleres de Borriana d'este any 2021, unes emocionades i somrients Reina Infantil, Julia López, i la Reina Fallera de Borriana, Elena Pastor, qui ha aconseguit aguantar l'emoció fins pràcticament el final de l'acte. Al costat d'elles, precedint-les, estaven les Dames de la Ciutat i les components de les Corts d'Honor 2021.

L'alcaldessa de Borriana

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, abillades totes dos amb la indumentària fallera, han complert amb la tradició de lliurar el seu ram precedint a les Reines Falleres per a, seguidament i des de l'escenari, escoltar la interpretació de la Marxa de la Ciutat i de l'himne de la Comunitat Valenciana.

L'última mascletà

A continuació, tota la comitiva de representants falleres s'ha desplaçat fins a la plaça de l'Hereu on s'ha disparat l'última mascletà d'este exercici faller tan especial, que ha servit per a recuperar una vegada més l'olor de pólvora i foc que no abandonarà la ciutat fins ben entrada la matinada, quan la cremà pose definitivament el punt final a les Falles de Borriana 2021.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"València celebra el 9 d'octubre del 'retrobament'" "Ximo Puig demana justícia en finançament, enfront del dúmping fiscal"