ÚLTIMA HORA:

10 casos confirmats de coronavirus en territori valencià

Els artistes de les Falles de Secció Especial acorden 14m d'altura màxima per als monuments

La decisió s'ha pres per consens de 8 dels 9 principals artistes
Un monument faller en els carrers de la Ciutat de València | Gremi d'Artistes Fallers de València

 

Huit dels nou artistes de la Secció Especial –la màxima categoria de les Falles de València– han acordat que 14 metres és la «mesura idònia» per als monuments. «No cal més per a guanyar», asseguren en un comunicat.

 

Vicente Martínez, Pere Baenas, Vicente Llàcer, Manuel Algarra, Sergio Musoles, Carlos Carsí, David Sánchez i Mario Gual firmen este comunicat conjunt, distribuït en les xarxes socials pel Gremi Artesà d'Artistes Fallers de València.

 

 

Els artistes fallers expliquen: «Abans que res, volem deixar clar que reconeixem i agraïm l'esforç de les comissions falleres a l'hora de conseguir els seus pressupostos. Si bé és sabuda la situació precària que viu el sector i la precarietat per la que passa l'ofici, sent molts els tallers que cessen la seua activitat i tanquen cada any, mai hem arribat a cap acord».

 

No obstant això, apunten, «després d'anys de reunions i d'intents d'acord infructuosos, en esta ocasió convocats per la Federació de Gremis d'Artistes Fallers, huit dels nou artistes d'Especial reunits acorden que la mesura idònia d'una falla d'Especial són 14 metres, prenent com a referència l'última falla guanyadora». «14 metres, no fa falta més per a guanyar», asseveren.

 

D'esta manera, la comissió del Pilar serà l'ùnica que no se sumarà a esta nova proposta de reduir els volums dels cadafals més importants per a 2020. Els fallers de la famosa agrupació van estudiar la petició en junta, però van rebutjar la iniciativa ja que, l'artista i faller de la comisió, Paco Torres, ja havia realitzat algunes peces del monument del pròxim any. 

 

Els firmants busquen d'esta forma «un inici de solució davant de la precarietat laboral de l'ofici, per la continuïtat dels tallers per a les generacions que vindran, darrere de la sostenibilitat de l'ofici i de la Festa».

 

«Ens satisfà vore que huit artistes ens hem posat d'acord en trencar una llança pel futur de la nostra activitat. La decisió està meditada, estudiada i consensuada per huit professionals amb dilatada trajectòria, esperant que servisca de punt de partida».

 

Finalment, agraïxen el suport de la Federació de Gremis de la Comunitat Valenciana i el suport rebut de les seues respectives comissions de la Federació de Falles d'Especial.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!