S'exposen en el Saló de Cristall de l'Ajuntament de València els ninots indultats 2019

També s'exposarà més informació sobre la falla municipal del 2020, presentada fa unes poques setmanes
L'exposició estarà disponible la primera setmana de juliol | Ajuntament de València

 

De l'1 al 5 de juliol, en el Saló de Cristall de l'Ajuntament de València, se celebrarà la Setmana del Ninot Indultat 2019, en la que s'exhibiran els ninots indultats de les falles del 2019, com es fa des de l'any 2016. Este acte està organitzat per la Regidoria de Cultura Festiva i compta amb la col·laboració del Museu Faller de València.

 

  

Al costat dels dos ninots hi haurà uns panells explicatius amb informació sobre les Falles, el Museu Faller i l'Indult del Foc, a més d'informació específica sobre els ninots indultats. També, per primera volta, es mostraran uns panells amb els projectes de les falles municipals de 2020.

 

 

  

Amb esta iniciativa es pretén posar en valor la centralitat de la falla, de les comissions i dels artistes fallers com a eix central de la festa de les Falles, així com destacar el protagonisme dels ninots indultats del 2019, que passaran a formar part del Museu Faller de València.

 

 

'Tornant de pescar', el grup indultat de la Falla Exposició-Micer Mascó 2019 | Ajuntament de València

 

L'explicació de la falla

Els ninots que es podran vore la primera setmana de juliol en l'Ajuntament, seran un d'una falla gran i un altre d'una falla infantil. El ninot indultat gran, creat per David Sánchez Longo, pertany a la comissió Exposició-Micer Mascó i a la secció especial. El lema de la falla a què pertany era 'Nasquí en la Mediterrània' i el lema del grup indultat era 'Tornant de pescar'.

 

El grup indultat representa «una escena costumista en què es veu un pare pescador acompanyat per la seua filla, adormida damunt d'un burro, i pel seu fill, que porta els aparells de pesca i una bona quantitat d'anguiles. Tots tornen, a boqueta nit, d'una jornada intensa de pesca en l'Albufera. El pare il·lumina el camí amb un cresol i els ànecs observen la tornada de la família cansada a la llar».

 

La figura està feta amb poliestiré expandit revestit de pasta ceràmica i la tècnica utilitzada és un modelatge en suro blanc i acabat amb revestiment de pasta ceràmica.

 

'La càpsula del temps', el grup indultat de la Falla Císcar-Borriana 2019 | Ajuntament de València

 

El monument infantil

Per altra part, el ninot indultat infantil és de Bernardo Estela Parra (modelatge de David Sánchez Igualada i disseny de Paco Camallonga). Pertany a la comissió Císcar-Borriana i és també de secció especial. El lema de la falla de la qual prové és 'Boom' i el lema del grup del ninot indultat és 'La càpsula del temps'.

 

El grup indultat representa «una càpsula del temps que intenta preservar la transmissió intergeneracional de les tradicions després d'una explosió nuclear. La càpsula està formada per una cúpula de vidre en què hi ha una escena bigarrada on destaca una parella de persones majors i, al costat d'ells, un gosset i un Pinotxo al costat d'una xiqueta amb la camiseta del València CF, amb motiu del seu centenari».

 

Està elaborat amb plastilina, suro blanc, escaiola, resina i fusta i la tècnica utilitzada és modelat de suro blanc i plastilina, motles fets amb silicona i reproducció feta amb escaiola i resina.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!