La borrasca Blas ha fet mitja volta i s'acosta amb un vendaval i ones de 6 metres

Causarà un ambient fresc, inestable i desagradable en l'arxipèlag balear i la costa mediterrània
Ones gegants | RTVE

Finalment, la borrasca Blas s'ha format més a l'est i no s'ha aprofundit tant com s'esperava, sense arribar a adquirir característiques de medicán. Malgrat això, en alguns punts de l'est peninsular està tenint efectes notables, sobretot a Balears, i està previst que romanga uns dies més en el Mediterrani occidental, tal com afirma Samuel Biener, expert de Meteored.

Hui el vent està bufant amb força en molts punts del nord-est peninsular i de l'arxipèlag balear. En les pròximes hores, la tramuntana aconseguirà ratxes superiors als 100 km/h entorn del cap de Creus, amb ones de fins a 5 metres. En el nord de Mallorca i Menorca la situació marítima seguirà alterada i allí les ones podran aconseguir els 6 metres d'altura.

Demà la situació tornarà a complicar-se a les Illes Balears. A Mallorca i Menorca s'aguditzarà el temporal marítim amb ones, de nou, pròximes als 6 metres. Es produiran pluges localment intenses a les illes, sobretot en aquelles situades més al nord, podent afectar punts de Catalunya i de la Comunitat Valenciana. A Empordà i entorn de la mar Balear hi haurà mala mar i vent.

Arribat el dimecres la borrasca Blas ja se centrarà sobre Balears. A Mallorca i Menorca millorarà l'estat de la mar, però anirà a pitjor a les Pitiüses i en les costes valencianes i catalanes, on augmentarà el vent. En zones de Catalunya i de l'arxipèlag balear hi haurà forts aigualits, que també afectaran la zona alacantina del cap de la Nau. En la resta d'Espanya seguirà l'ambient estable.

La jornada del dijous no portarà canvis significatius. Malgrat que la baixa en superfície començarà a afeblir-se, les tempestes seran localment intenses a les Illes Balears i afectaran de manera dispersa a la Comunitat Valenciana, Terol i Catalunya. En la resta del país, l'ambient serà assolellat i estable amb màximes que aconseguiran els 20 °C en algunes capitals de la meitat sud i del Mediterrani.
 
 


Nova massa d'aire fred

 

Durant el divendres podrien produir-se tempestes intenses a les Balears, la Comunitat Valenciana i el sud de Catalunya, amb tendència a millorar amb el pas de les hores. En els pròxims dies, i a causa de la situació sinòptica, el Mediterrani espanyol es veurà afectat per masses d'aire més fresques normals, portades pel flux del nord o nord-est, mentre que en el nord-oest la situació serà just la contrària.

Aquest cap de setmana podria canviar l'escenari. Segons el nostre model de referència, l'HRES-IFS de l'ECMWF, l'anticicló tendirà a ascendir de sud a nord, canalitzant una massa d'aire fred cap a la península i Balears, la qual cosa portarà un nou descens de les temperatures amb neu en la meitat nord i precipitacions en unes certes zones del Mediterrani.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Recuperació molt lenta" "Ambient hivernal amb pluges al sud"