Cap d'Any en mànega de camisa

L'oratge serà estable, assolellat i sobretot calorós per l'època perquè encara que a la costa les temperatures es mantindran fresques


De l'oratge dels pròxims dies només ens ha de preocupar la possible formació de boires tant en punts de l'interior com a la costa.

Les boires de l'interior són fruit del descens nocturn de les temperatures en situacions anticiclòniques, amb el cel ras i el vent encalmat i s'anomenen boires d'irradiació. A la nit baixen les temperatures i acaba condensant-se la humitat en forma de boires que solen formar-se a les zones planes de l'interior i al fons de les valls.

A la costa es formen per la barreja de la massa d'aire càlid de procedència nord-africana i la massa d'aire més fresca que hi ha sobre la mar que en estos moments es troba entre els 16 i els 17 graus, i s'anomenen boires d'advecció. Són les que van tocar ahir punts de La Marina provocant una mena de tsunami de boira sobre les poblacions més costaneres d'estes comarques del nord d'Alacant.

Seran el fenomen més destacat de les últimes hores de l'any perquè allà on no es formen l'oratge serà estable, assolellat i sobretot calorós per l'època perquè encara que a la costa les temperatures es mantindran fresques (un poc per damunt o per davall dels 20 graus), al centre i per l'interior els termòmetres s'enfilaran hui fins als 24 o 25 graus.


I demà dissabte donarem la benvinguda l'any 2022 amb pocs canvis. Amb alguns núvols baixos a la costa i amb l'amenaça de les boires que podran formar-se a ran de costa o a les zones de l'interior i que caldrà esperar a migdia perquè es desfacen.


Diumenge disminuirà el risc de boira en bufar el vent de ponent que farà que les temperatures toquen de nou els 25 graus al litoral i encara que per l'interior baixaran lleugerament no caldrà tirar mà de la roba d'abric.

La setmana començarà amb pocs canvis dilluns i amb ponents dimarts que a última hora deixaran el cel més ennuvolat al nord.

Tot indica que els Reis portaran canvis. Un descens de temperatures que serà notable tenint en compte la calor que farà fins eixe moment.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Calor per a Cap d'Any" "Situació en Omega"