Una cigonya veu passar un incendi forestal per davall del seu niu en Rússia

Aquestes imatges espectaculars han estat enregistrades a l’estepa russa, on el foc avança amb molta rapidesa. L’animal i els seus ous han sortit il·lesos de la situació
Imatge de la cigonya observant el pas de l'incendi | Ruptly

 

Imatges impressionants les que ens arriben des de Rússia, a on una càmera instal·lada en una torre elèctrica ha pogut registrar una escena mai vista fins ara i que s’ha tornat viral per la seua espectacularitat. Es tracta d’una cigonya que veu avançar un gran incendi forestal per davall del seu niu. Una mescla de fets i de fenòmens naturals, sens dubte, fascinant de vore.

 

L’escena es va poder observar el passat 28 d’abril en l’extrem oriental de Rússia, concretament en una zona d’estepa, que es caracteritza per ser una plana àrida amb vegetació molt baixa que permet que el foc avance amb molta rapidesa impulsat pel vent.

 

Gràcies al seguiment que es fa de la cigonya blanca a través d’un circuit tancat de càmeres en eixa zona, podem disfrutar ara d’estes curioses imàtgens en què es veu el niu amb la cigonya i els seus ous observant el pas de les flames i del fum per la part baixa de la torre elèctrica. Per sort, el pardal i les seues futures cries van eixir il·lesos de l’aparatós incendi i este dimarts els pollets van nàixer en perfecte estat de salut. Esta és la gravació dels fets:

 

 

La cigonya blanca, una espècie en perill d’extinció

La gravació del desenrotllament d’estos pardals en la zona oriental de Rússia es deu al fet que la cigonya blanca oriental es troba en perill d’extinció i es vol garantir la seua correcta reproducció, ja que l’animal està inclòs dins de la llista d’espècies amenaçades realitzada per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).

 

Les condicions meteorològics d’estes últimes setmanes en Rússia, amb calor en un ambient àrid i ventós en alguna de les seues regions, han propiciat l’aparició d’incendis forestals. De fet, encara ens trobem en la primavera i ja hi ha hagut 49 focs que han arrasat 29.000 hectàrees de vegetació, segons explica l’agència forestal russa.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!