Comença l'escalada de temperatures: possibles rècords en la meitat sud peninsular

La Comunitat Valenciana serà una de les regions més afectades per la calor extrema

A l'interior de la meitat sud peninsular el diumenge es podran aconseguir i fins i tot superar els 45 °C
A l'interior de la meitat sud peninsular el diumenge es podran aconseguir i fins i tot superar els 45 °C. | Meteored

Este cap de setmana una massa d'aire africana arribarà a la Península i provocarà temperatures molt altes, sobretot en la meitat sud, segons José Antonio Maldonado, director de meteorologia de Meteored.


Andalusia, Madrid, el sud de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia, seran les zones més afectades per este esdeveniment de calor extrema.


Durant estos dies l'atmosfera es caracteritzarà per una estabilitat quasi absoluta. Sí que s'esperen tempestes localment fortes hui a Catalunya i potser també al Pirineu navarrés i aragonés.

En el nord de Canàries es podran registrar algunes precipitacions febles. Mentrestant, en la resta d'Espanya els cels estaran buidats.


En el vessant atlàntic augmentaran les temperatures amb màximes que superaran els 35 °C a la vall del Guadalquivir. S'esperen vents forts de component nord a l'Empordà i Canàries.


Ascens de temperatures des del divendres

 

Durant el matí del divendres podran produir-se pluges febles en el litoral mediterrani andalús, puntualment en la costa oriental peninsular, a Galícia, les regions cantàbriques i en la cara nord de les illes de major relleu a Canàries. A excepció de les regions mediterrànies i de l'arxipèlag canari, les temperatures pujaran amb valors que podrien arribar als 40 °C a l'interior de la meitat occidental d'Andalusia.


El dissabte els cels romandran buidats en gran part de la península i en l'arxipèlag balear. Al Pirineu català augmentarà la nuvolositat i podrien produir-se tempestes durant al final del dia. A Canàries es produiran de nou alguns ruixats febles, mentre que a Melilla i en la costa mediterrània andalusa hi haurà calitja.


Excepte en els territoris mediterranis i del litoral cantàbric, les temperatures aniran en ascens, superant els 35 °C a l'interior peninsular i aconseguint els 40 °C en àrees d'Andalusia, Castella-la Manxa i Extremadura.
Valors de 45 °C el diumenge

 

Durant el diumenge comptarem amb cels buidats i estabilitat atmosfèrica. La nuvolositat només apareixerà a Galícia, Astúries i Cantàbria, on també es podrien produir ruixats durant el dia. La calitja es mantindrà en el terç sud i en l'est de la península.

Les temperatures seguiran en ascens, excepte en els litorals cantàbric i mediterrani, així com a Canàries. En algunes zones de Jaén, Còrdova i Sevilla les màximes arribaran fins als 45 °C, amb mínimes superiors als 25 °C.


El dilluns portarà de nou temperatures molt altes en l'est peninsular, podent arribar als 45 °C o més en ciutats com Múrcia, que podrien batre rècords. A partir del dimarts començarà el descens. 

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari