El fort vent a la Comunitat deixa desperfectes i dificulta l'extinció dels incendis

Nivell taronja per forts vents i per temporals marítims al llarg de la Comunitat
Arbre caigut a Peníscola | Consorci Provincial de Bombers de Castelló

 

El Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) han informat de les nombroses intervencions que han realitzat al llarg del dia de hui a causa del fort vent. Cal recordar que l’Agència Estatal de Meteorologia ha activat el nivell taronja per forts vents i per temporals marítims a Castelló i nivell groc a València i Alacant, produint un canvi brusc d’oratge a la Comunitat Valenciana. El fet d'estes difícils condicions climatològiques és negatiu perquè complica la feina dels bombers per extingir incendis forestals com els produïts a Cabanes i Calp.

Incendi forestal a Cabanes | Cedida

 

El CICU informa de retirades d’arbres caiguts al llarg de la Comunitat, com el que han retirat els Bombers del Consorci Provincial de Castelló este matí a Peníscola, a la comarca del Baix Maestrat. També s’ha procedit a la província de València a la retirada d’un tendal a Gandia i uns cristalls a Picassent. Unes ràfegues de vent que han trobat nivells tan elevats com els 122km/h que s’han registrat a la Serra d’en Galceran. L'Ajuntament de València front a esta alerta de forts vents ha decidit tancar cinc parcs i jardins de la ciutat, concretament Orriols, Polifilo, Aiora, Marxalenes i Monfort.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Precaució pel temporal que s'aproxima a la Comunitat Valenciana" "Alerta en tota Espanya per l'arribada d'un gran núvol radioactiu"