Impressionant imatge de l'erupció del volcà Agung en Indonèsia

La muntanya entrava en erupció este dissabte en l’illa de Bali, en Indonèsia.
Imatge de l'erupció del volcà Agung | Twitter

 

Este passat dissabte entrava en erupció el volcà Agung en l’illa de Bali, en Indonèsia. Este fenomen ha deixat imàtgens espectaculars i provocaba, per altra part, la cancel·lació de diferents vols planificats per al cap de setmana.

 

Un volcà molt actiu des de que va despertar l’any 2017

El volcà Agung s’ha mostrat molt actiu des de que l’any 2017 va despertar, entrant en erupció. L'última explosió, este cap de setmana, durava només 4 minuts i mig, temps suficient per a fer tremolar la zona, expulsar material incandescent, deixar una capa de cendra en nou pobles del seu voltant i produir un núvol que ha arribat als 4.000 o 5.000 metres d’altura. No consten víctimes mortals.

 

L’última vegada que el volcà va despertar va ser l’any 1963. En aquella ocasió, les conseqüències van ser molt més greus, ja que durant un any va causar la mort de quasi 1.000 persones. I és que Indonèsia es troba al mig del denominat Anell de Foc del Pacífic, una zona amb molta activitat sísmica i volcànica. En este sentit, este país registra milers de terratrèmols al llarg de l’any i alguns tsunamis, esdeveniments que provoquen cada any la mort de moltes persones.

 

Diversos vols afectats

L’erupció del volcà Agung ha obligat a cancel·lar diversos vols en este país del sud-est asiàtic. La muntanya entrava en erupció este dissabte i els trajectes aeris que es veien més afectats pel núvol de cendra eren, inicialment, els que connecten l’illa amb Austràlia, tant d’anada com de tornada.

 

Les companyies aèries més afectades per esta situació han sigut Qantas Airways, Virgin Australia Airlines i Jet Star, mentres que un avió va haver de ser desviat a Darwin, en el nord d’Austràlia. Es va activar l’alerta taronja d’aviació, ja que el nivell d’alerta per erupció es mantenia en el grau 3 sobre 4. En este sentit, Elfi Amir, cap de l’Autoritat Aeroportuària de Bali, va informar als passatgers que s’havien posat en marxa els plans de contingència previstos en estes situacions.

 

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!